Van toogpraat tot ‘Aalsterse proporties’: carnavalsvereniging Alveringemse Zotten viert tienjarig bestaan

De Alveringemse carnavalsvereniging Alveringemse Zotten viert haar tienjarig bestaan. Wat aanvankelijk begon als gezellige toogpraat en een bescheiden deelname aan het carnaval in Leisele, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een waar spektakel van ‘Aalsterse proporties’.

De carnavalsvereniging zag eind 2013 het levenslicht. “Onze deelname aan diverse carnavalstoeten is altijd onze hoofdactiviteit geweest”, zegt Gregory Boussemaere van de Alveringems Zotten. “We zijn al vele jaren terug te vinden in zowel de grotere als kleinere kinderstoeten van De Panne, Oostduinkerke en Koksijde. Daar staan we bekend voor veel plezier, vertier en confetti. In de loop der jaren verlegden we ook onze grenzen. Zo namen we ook deel in onder andere Poperinge, Lombardsijde, Roeselare,… We bouwden onze eigen carnavalswagen, te vertrekken van een lege trailer lieten we onder andere K3, de Foute Party, Samson en Gert, piraten, cowboys en disco passeren.”

Uitdaging

In 2020 vonden ze het tijd om eens te investeren in iets groters. “We kochten onze eigen ‘zuipschuit’, een piratenboot. We vonden die wat klein en hebben deze Titanic-gewijs in twee stukken gezaagd en verlengd. Met te veel wind in de zeilen vertrokken we naar Oostduinkerke. Helaas werd deze stoet afgelast door het stormweer. Met onze schuit keerden we terug huiswaarts. Niemand kon toen vermoeden dat we twee jaar gingen moeten wachten om opnieuw de zeilen te hijsen. In 2022 trotseerden we de grootste golven en maakten we overal schoon schip met onze piratenboot. Een kleine make-over later doopten we onze schuit om en kwamen we terug als Pirates Of The Westcoast. Wellicht zal onze schuit nog een jaar uitvaren voor we op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.”

“Toen we tien jaar geleden begonnen, beseften we ook dat dit wat geld zou kosten. Onder het motto ‘zot zijn is een basisrecht’ gaven we enkele jaren geleden onze eerste mosselsouper en namen we een week later deel aan ons eerste echte carnaval. Die geschiedenis herhaalt zich nu, want om onze vereniging gezond te houden richten we opnieuw een heus mosselfestijn in tijdens het eerste weekend van februari en staat onze eerste stoet een week later gepland”, sluit Gregory af. (DM)

De mosselsouper vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 februari in De Kwelle in Alveringem. Kaarten zijn online te verkrijgen via de Facebookpagina van de Alveringemse Zotten.

The post Van toogpraat tot ‘Aalsterse proporties’: carnavalsvereniging Alveringemse Zotten viert tienjarig bestaan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterballerina Michaela DePrince (29) overleden: “Ze liet zien dat schoonheid uit de donkerste plekken kan oprijzen”

In de Verenigde Staten is ballerina Michaela Mabinty DePrince (29) overleden. DePrince danste onder meer bij het Nationale Ballet in Amsterdam en het Boston Ballet. Ze was ook te zien in ‘Lemonade’ van zangeres Beyoncé. Door haar levensverhaal en door de manier waarop ze als zwarte vrouw naam kon maken in de balletwereld, is ze voor velen een bron van

Lees meer »

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van feestende prins Aymeric tot fotomodel Lady Amelia: deze jonge royals zijn de sterren van het internet

Prins Aymeric (18) is de ‘royal influencer’ van de Belgische koninklijke familie, en toont zijn bevoorrechte leventje graag aan de wereld via sociale media. Zijn vader prins Laurent (60) laat dat toe, zo lang zijn posts maar geen controverse kunnen veroorzaken. Maar naast Aymeric kent de royaltywereld nog wel meer bijzondere internetfenomenen. In ‘Story’ neemt koningshuisexpert Wim Dehandschutter de populairste

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb een platte band, kun je komen?” Hoe een vriendendienst het leven kost aan boezemvrienden Junior (19) en Amel (19)

Ze waren boezemvrienden. Ze kenden elkaar al sinds ze allebei twee maanden oud waren. Voor de families van Junior (19) en Amel (19) is er één schrale troost na het ongeval dat de twee jongemannen het leven kostte: ze stierven allebei naast hun beste vriend. “Die twee deden alles samen, ze waren er altijd voor elkaar. Dat bewijst het ongeval

Lees meer »

Wilde Evy (35) haar schoonmoeder Clementine (69) vergiftigen? “Dit was een schreeuw om aandacht die verkeerd is uitgedraaid”

Jarenlang waren ze de beste vriendinnen. Haar nummer 1, noemde Clementine (69) haar schoondochter Evy (35) nog. Tot ze tot twee maal toe neerstuikte en wakker werd in het ziekenhuis… door medicijnen waar enkel haar schoondochter aan kon geraken. Lijnrecht staan de twee nu tegenover elkaar in de rechtbank. Gaat het om een koelbloedige moord, gepleegd uit geldbejag? Of was

Lees meer »

“Enkele onnozelaars zetten hele sector in slecht daglicht”: Jachtvereniging Hubertus woedend om filmpje van klungelende ‘jagers’

Een filmpje van een man die met een jachtgeweer een metalen container uit de lucht wil schieten, zorgt voor heel wat beroering. Het voorwerp belandt op de voorruit van een geparkeerde wagen en verbrijzelt die. De Hubertusvereniging Vlaanderen, die de belangen van de jagers verdedigt, reageert furieus. “De praktijken van enkele onnozelaars stellen onze hele sector in een slecht daglicht.”<br

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »