Tessa Wullaert ontvangt voor de vierde keer Gouden Schoen

Tessa Wullaert (30) heeft donderdagavond de Gouden Schoen gekregen als beste Belgische voetbalster van het voorbije jaar, tijdens de 70e editie van het Gala van de Gouden Schoen in Antwerp Expo.

De aanvalster van Fortuna Sittard bleef met 254 punten Marie Detruyer (137 punten) en Janice Cayman (66 punten) voor.

De Wielsbeekse kon vorig jaar opnieuw knappe statistieken voorleggen. Met elf doelpunten in evenveel wedstrijden voert Wullaert momenteel de topschuttersstand aan in de Nederlandse Eredivisie. Ze heeft dan ook een groot aandeel in de hoge ranking van Fortuna Sittard (3e). Ook bij de Red Flames presteerde Wullaert sterk. Zo scoorde ze twee keer in de met 3-2 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Europees kampioen Engeland.

Tessa Wullaert is recordhoudster met vier Gouden Schoenen. Ze won de eerste editie in 2016 en ook in 2018 en 2019 triomfeerde de aanvalster. Janice Cayman, de winnares van 2021, heeft twee Gouden Schoenen (ook 2017) op haar schouw. Op de erelijst volgt Wullaert doelvrouw Nicky Evrard op. Evrard eindigde in deze editie op de vierde plaats.

The post Tessa Wullaert ontvangt voor de vierde keer Gouden Schoen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign

Tijdens de zomervakantie en tot en met Open Monumentendag op 8 september pakt het Izegemse museum Eperon d’Or uit met een tijdelijke expo. “We verrassen de bezoekers met een tentoonstelling over nieuw design van studenten uit Vlaamse schoenopleidingen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »