Rusthuis Ofelia in Overijse gaat in beroep tegen verplichte sluiting

Woonzorgcentrum Ofelia in Overijse gaat in beroep tegen de beslissing van de Vlaamse overheid om het rusthuis te sluiten. Het rusthuis staat al een tijd onder verhoogd toezicht. Volgens het agentschap Zorg zijn er ernstige tekorten. Het gaat dan over veilig omspringen met medicijnen, het comfort van de kamers en hoe het personeel omgaat met de bewoners. Ofelia Overijse heeft bezwaar ingediend tegen de sluiting. En dus moet er nu een nieuw advies komen. Daarna weten de dertig bewoners of ze al dan niet moeten verhuizen. 

Meer krantenkoppen in België

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »