Profvoetballer Ilias Chair riskeert twee jaar celstraf: “Hij sloeg mij een schedelbreuk in gedrum aan de bus”

De 25-jarige profvoetballer Ilias Chair die voor het Engelse Queens Park Rangers speelt en ook voor de Marokkaanse nationale ploeg uitkomt, is vanmorgen vervolgd voor de rechtbank in Antwerpen. De openbare aanklager vordert twee jaar celstraf tegen de man. “Hij sloeg mij een schedelbreuk met een grote steen”, zegt Niels T. uit Herzele. Of hoe een kayaktocht op vakantie plots uitdraaide op een nachtmerrie. 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsstunt of noodzakelijke maatregel? Ophef rond GAS-boetes vanaf 14 jaar in Kortrijk

Met een ruime meerderheid keurde de Kortrijkse gemeenteraad maandag de invoering van GAS-boetes voor jongeren vanaf 14 jaar goed. Groen omschrijft het als een ‘platte verkiezingsstunt op kap van de 14-jarigen’, voor Vlaams Belang is het niet meer dan een schijnoplossing. Burgemeester Van Quickenborne ziet het dan weer als een welgekomen maatregel in de strijd tegen jeugdcriminaliteit.
The post

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Brusselse politicus Fouad Ahidar komt ook in Gent met lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent komt de nieuwe partij FouadAhidar&TeamGent erbij. Fouad Ahidar heeft zijn eigen lijst in Brussel, Team Gent is een groep maatschappelijk betrokken burgers, zo zeggen ze. Lijsttrekker wordt Sidi El Omari, hij is 28, ooit Strafste Gentenaar geweest, en actief binnen een jeugdorganisatie in de Brugse Poort.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Na valse start hoopt Rapid Langemark op rustig seizoen

Het seizoen van Rapid Langemark startte afgelopen weekend met een valse noot. De club moest voor de eerste competitiewedstrijd tegen Knokke-Heist forfait geven door een gebrek aan spelers.
The post Na valse start hoopt Rapid Langemark op rustig seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Riberolle en Demey proberen wel, maar geraken niet weg

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »