“Ook kikkerbilletjes en een boerestutte op onze kaart”: ‘Brasserie 22’ klaar voor heropening op vrijdag 26 januari

Vriendinnen Kathy Steelandt (46) en Andy Demuynck (54) zijn er klaar voor. Op vrijdag 26 januari gaan ze van start in Brasserie 22. “In het openingsweekend trakteren we iedereen op een glaasje.”

Tjessa Hemelaere was 17 jaar aan de slag in Brasserie 22, nu is het tijd voor een ander hoofdstuk. En dat geldt ook voor Kathy en Andy die de nieuwe uitbaters worden. Kathy werkte tot voor kort in de Proxy Delhaize op de markt en hield ook café Den Ondank jarenlang open. Andy was actief in de zorgsector. “Maar ik ben een cafédochter, had een tijdje een café-feestzaal in Zwevegem en samen met mijn partner Franky runde ik ook een traiteurszaak.”

Sinds 23 december verliet Tjessa de zaak, ondertussen konden Andy en Kathy hun eigen stempel drukken. “Uiteraard hebben we nog eens de zaak van boven tot onder op punt gezet. Er zijn wat kleine dingen veranderd aan het interieur. De veranda lieten we ook van buitenaf reinigen en die maken we zo goed als mogelijk winddicht. Zo kan die ook in de winter gebruikt worden.” Zowel in de zaak zelf als in de veranda kunnen telkens zowat 32 mensen plaatsnemen. “64 in totaal en met het terras voor de zaak in de zomer kom je al boven de 100.”

De twee vriendinnen zien het alvast zitten. Andy staat in principe in de keuken, Kathy doet de zaal. “Zeker in het openingsweekend zullen we alvast wat extra helpende handen inroepen. Maar eens we onze draai volledig gevonden hebben, zien we wel hoe het loopt. Maar dat komt wel in orde.”

Al veel reservaties

Het zijn ook twee dames die van aanpakken weten. Op de kaart van de Brasserie 22, waarvan ook de naam behouden blijft, staan nog wat klassiekers van vroeger. “Maar daar voegen wij natuurlijk wat lekkers aan toe. Er zijn twee soorten vis waaruit je kan kiezen, pasta’s, de bekende snacks, maar ook bijvoorbeeld een belegde boerestutte. Nieuw zijn ook de kikkerbillen, entrecote, een rundsbrochette… En in de namiddag kun je hier terecht voor wafels, pannenkoeken, gebak of een ijsje. Je kan het allemaal komen ontdekken vanaf vrijdag 26 januari om 14 uur.”

Die vrijdag gaat de zaak dus uitzonderlijk pas ‘s namiddags open. “Donderdag wordt onze sluitingsdag, maar de andere dagen openen we om 10.30 uur, op de zaterdag met de markt om 9.30 uur. In de week en op zondagavond is de keuken open tot 20 uur, op vrijdag en zaterdag tot 22 uur.”

Ondertussen vinden al heel wat mensen de Facebookpagina. “Of ze steken gewoon hier het hoofd eens binnen als er licht brandt. We hebben al heel wat reservaties mogen noteren, zelfs van vrij grote groepen. Om gewoon iets te komen drinken hoef je niet te verwittigen, maar voor grote groepen die willen komen eten, is alles bespreekbaar.” Tijdens het openingsweekend krijgt iedereen die langskomt een glaasje bier, bubbels of fruitsap en een knabbel. “We zijn er klaar voor.” (WVS)

The post “Ook kikkerbilletjes en een boerestutte op onze kaart”: ‘Brasserie 22’ klaar voor heropening op vrijdag 26 januari is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet dat hij zo grappig kon zijn”

In de bioscoop loopt vanaf woensdag 18 september de film ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’. De indringende documentaire over de befaamde Oostendse zanger en volksheld werd ingeblikt door Kristof Michiels, tot voor kort bekend als 4T4 bij ‘t Hof van Commerce. “Eigenlijk heeft deze film zichzelf gemaakt.”
The post Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Oude, verkrotte textielfabriek in Hemiksem moet groengebied worden

Hemiksem wil op de terreinen van een oude, verkrotte textiefabriek een groengebied realiseren. De fabriek, bekend als de ‘Bloemmolens van Hemiksem’ werd in 2010 grotendeels verwoest door een zware brand. Sindsdien staat het gebouw te verkrotten. De gemeente werkt voor het project samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die eigenaar van het groengebied zou worden.

Lees meer »

Schepen Christophe Vandererven uit Anzegem stopt met lokale politiek “Ga me enkel nog omringen met positieve mensen”

De kogel is door de kerk. Schepen Christophe Vandererven (53) kondigde op de voorbije gemeenteraad van dinsdag 10 september aan dat hij geen kandidaat meer is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had alles klaar voor een nieuwe partij met een volle lijst en een realistisch programma, doch na een grondige evaluatie en reflectie op de voorbije zes jaar als schepen,

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) reageert laatste keer na vonnis home-invasion bij haar ouders: “Wij zijn ervan overtuigd dat die mannen op een dag gepakt zullen worden”

“We zijn blij dat het gerecht een streng signaal heeft gegeven en doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen. Op een dag komt dat, dat wéét ik.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »