“Ook in de kantine gaven we vroeger alles”: drie Mandel-boys hebben gemeenschappelijk verleden bij tegenstander KM Torhout

Mandel United trekt zaterdagavond naar KM Torhout en dat blijft toch altijd een speciale trip voor trainers Angelo Paravizzini en Andy Colpaert en bestuurder Mario David. “Weet je dat ik nog trainer van ‘Para’ en ‘Colpie’ ben geweest bij Torhout”, rakelt Mario op.

Of ze eens een babbel zien zitten over hun Torhoutse jaren? We moeten het Mario David (53), Andy Colpaert (47) en Angelo Paravizzini (43) geen twee keer vragen. Nu zijn ze alle drie aan de slag bij Mandel United. Voor Mario David is dat als Izegemnaar niet opzienbarend en dat Para en Colpie ooit naar de Izegemse club zouden komen, dat stond ook al in de sterren geschreven.

Angelo Paravizzini is er nu hoofdtrainer, Andy Colpaert zijn trouwe luitenant. Mario David is al enkele jaren aan boord, als bestuurder helpt hij de trein weer op de juiste rails te krijgen. En dat lukt dit seizoen meer dan aardig, al is er uiteraard nog altijd werk voor de boeg. Maar sportief doet Mandel United het uitstekend. Tegenstander KM Torhout heeft het dit seizoen wat moeilijker, maar daarover later meer.

Hoe kwamen jullie destijds bij KM Torhout terecht?

Angelo: “Ik speelde er het eerst en het langst van ons drieën. Ik kwam van SV Roeselare in 2002. Als jonge gast van 22 jaar streek ik er neer. Dominique Van Maele was in mijn eerste seizoen dé transfer. Mijn broer Silvio speelde er ook. Maar toen wat van de oudere gasten vertrokken, werd ik er al snel kapitein.”

Mario: “En dat was Para ook toen ik in 2005 – voor mij de nadagen van mijn carrière – er belandde. Ik kwam over van Denderhoutem dat toen in een fusie opging tot Dender. Ik volgde bij KM Stef Vergote op als doelman, die toen op zijn beurt naar Izegem trok.”

“KM was een club met een enorme achterban, het kon spoken op de Velodroom”

Andy: “Met Nieuwjaar 2006, dus halfweg het seizoen, kwam ik over van VW Hamme en was ik net hersteld van een zware blessure. Ik zou er net als Para blijven tot 2009.”

Angelo: “Op het einde van dat seizoen hoorde ik dan Colpie niet zou blijven, dan hoefde het voor mij ook niet. Ik tekende toen voor VV Coxyde met trainer Jan Merlevede, maar die overleed toen plots.”

Andy, kun jij Mario en Angelo eens typeren als spelers toen?

Andy: “Angelo was de kapitein, de man waar je ook altijd de bal aan kwijt kon. Centraal op het middenveld, altijd vooropgaand in de strijd, maar uiteraard ook een goede voetballer. Mario was een doelman met een goede lange bal, maar ook iemand met veel présence.”

En heren, wat moeten wij weten van de speler Andy Colpaert?

Mario: “Mocht hij nu spelen, hij kan het tot eerste klasse schoppen. Zoals hij toen al zijn flank deed, hij gaf zeven tot acht goede voorzetten op een match. Ik heb Andy ook bij KMSK Deinze als ploegmaat gehad. Als rechtsachter dook hij dus vaak vooraan op, maar hij was ook altijd terug als het moest. Hij was nog iemand die een tackle tot in de perfectie beheerste.”

Angelo: “En als de tegenstander gepasseerd was, dan lag ie tegen de grond. (lacht) Colpie was ook altijd de meest volkse van ons. Hij was enorm graag gezien door de fans.”

Jullie konden het meteen ook goed vinden op het veld.

Mario: “In die tijd was dat toch anders. We kregen ook meer de vrijheid om samen met Donkie (Nico Vanderdonck, red.) mee de ploeg te sturen. We waren er ook enorm mee bezig, een wedstrijd speelden we op leven en dood. En nadien gaven we ook nog eens alles in de kantine.”

Andy: “Er speelden toen heel wat jonge gasten die het uiteindelijk ver hebben gebracht: Bram De Ly en Dieter Vandendriessche kregen een kans hogerop en er was toen ook ene Tom De Sutter.”

KM Torhout was toen ook jaren een vaste waarde in derde klasse. In het seizoen 2007-2008 volgde de degradatie…

Mario: “Ik ben toen gestopt met voetballen. De club zat in een moeilijke periode en ik bood me aan om over te nemen. Ik was dus ook even trainer van Para en Colpie, maar ik werd ook ontslagen. Het was mijn enige ervaring als trainer. KM zakte toen.”

“Bij Mandel hebben we veel troeven; maar wie weg wil, hou ik zeker niet tegen” – Angelo Paravizzini

Angelo: “En het jaar erop konden we promoveren, Coxyde werd kampioen, wij promoveerden via de eindronde.”

Jullie genieten duidelijk nog van die periode.

Allen: “Zeker. Het was een club met een enorme achterban. Twee supportersclubs en op verplaatsing met de eigen bus. Harde supporters ook, die ons door dik en dun steunden. Het kon ook spoken op de Velodroom, dat altijd een gezellig stadion was.”

Dit jaar vergaat het KM Torhout op sportief vlak wat minder en staan ze op dit moment allerlaatste.

Angelo: “Ik vind het op zich geen slechte ploeg, hoor. Maar je moet natuurlijk punten pakken. Wij zijn daar op cruciale momenten in geslaagd en zo staan we waar we nu staan.”

Jullie liggen ook nog op koers voor de tweede periodetitel!

Mario: “Wat er ook vasthangt, als speler moet je altijd spelen om een prijs te pakken. Hoe mooi zou dat niet zijn voor deze groep? Dat is iets wat je op je palmares mag zetten.”

Wat brengt volgend seizoen?

Angelo: “Met onze trainersstaf hebben we een akkoord voor drie seizoenen, dus volgend jaar zijn we hier nog op post. Met Sibert Himpe verlengde al één speler, nu gaan we ook in gesprek met de rest. Maar ik ben daar altijd vrij resoluut in. Wie wil vertrekken, moet dat doen. Wij hebben hier met Mandel een mooie club met dito accommodatie en voldoende troeven om onze spelers hier te houden.”

Mario: “En we zijn ook centraal gelegen in de provincie. Mijn ervaring is dat spelers die zich nu komen aanbieden het onderste uit de kan willen. Met Mandel hebben we een andere weg gekozen. Het is onze trainer die nu de gesprekken doet, maar we hebben onze financiële beperkingen.”

Maar nu eerst de wedstrijd tegen KM Torhout!

Mario: “Ik kijk er alvast naar uit.”

Angelo: “Als we daar kunnen winnen, zetten we weer een belangrijke stap, maar makkelijk wordt het niet. Maar we staan compleet, geen blessures en schorsingen. We zullen klaar zijn voor het duel tegen KM.”

Zaterdag 20 januari om 19.30 uur: KM Torhout – Mandel United.

The post “Ook in de kantine gaven we vroeger alles”: drie Mandel-boys hebben gemeenschappelijk verleden bij tegenstander KM Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »