Koning Filip verleende drie keer gratie in 2023

Koning Filip heeft vorig jaar drie keer gratie verleend, zo blijkt vrijdag uit een navraag van Belga bij de FOD Justitie. Het gaat om twee veroordelingen voor verkeersinbreuken en een fraudemisdrijf. In 2022 verleende de koning nog vijf keer gratie. 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Rebel Wilson getrouwd op Sardinië

Actrice Rebel Wilson (44) is officieel getrouwd met haar verloofde, designer Ramona Agruma (40). De trouwerij vond zaterdag plaats op Sardinië, meldt entertainmentwebsite ‘Us Weekly’. Het zou gaan om een bescheiden ceremonie met alleen vrienden en familie.

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot: bewoners Triloystraat in Rekkem smeken om oplossing voor sluipverkeer

Er kwamen meer controles én een (test)knip, maar de bewoners van de Triloystraat in Rekkem blijven geplaagd door doorgaand verkeer. Ze smeken om een oplossing die wél helpt. Bij de stad hebben ze oren naar het probleem en beseffen ze dat het drastischer moet. “We werken nu de laatste piste uit.”
The post Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot:

Lees meer »

Pauzeknop of ambitieus? Vlaams regeerakkoord blaast warm en koud over klimaat

Volgens critici drukt de nieuwe Vlaamse regering de pauzeknop in van het klimaatbeleid, volgens de regering zelf ligt de lat hoog. "Vlaanderen zou de problemen onder ogen moeten zien en oplossingen bieden voor klimaatbeleid", zegt de Bond Beter Leefmilieu. "Wij zijn wel ambitieus", klinkt het bij de regering. Het doel halen voor het afbouwen van broeikasgassen lijkt alvast heel moeilijk.

Lees meer »

Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos

De grondverwervingen zijn inmiddels wat opgeschoten en de eerste boompjes werden in april 2024 alvast aangeplant. Nu zet de stad een nieuwe stap richting de realisatie van het langverwachte Tieltse stadsrandbos. Dinsdag zette de Provincie West-Vlaanderen officieel mee de schouders onder het project.
The post Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agenten VS veroordeeld om fatale arrestatie zwarte verdachte

Een federale jury in de stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee heeft donderdag drie voormalige politieagenten veroordeeld voor hun rol bij de dood van de zwarte automobilist Tyre Nichols. De 29-jarige Nichols werd in op 7 januari 2023 bij zijn arrestatie na een verkeerscontrole geschopt en geslagen met een wapenstok door vijf agenten, waaronder het drietal. Nichols overleed drie

Lees meer »

KAA Gent test handpalmherkenning voor het eerst bij 200 supporters: “In ruim 99 procent van de gevallen vlot verlopen”

Voetbalclub KAA Gent heeft voor het eerst handpalmcontroles uitgevoerd om supporters toegang tot het stadion te geven. Dat gebeurde gisteren bij zo’n 200 supporters tijdens de wedstrijd KAA Gent – OH Leuven. Het is een proefproject waarbij de supporters hun handpalm scannen via infraroodstralen. Die scan wordt gekoppeld aan hun abonnement. De rest van het seizoen moeten ze dan enkel

Lees meer »

Milan Delva (21), student geneeskunde, uit Geluwe door hersentumor overleden: “Zijn grote droom was neurochirurg worden”

Aan de gevolgen van een hersentumor is in het AZ Delta Rumbeke Milan Delva (21) uit Geluwe overleden. Hij was tweedejaarsstudent geneeskunde aan UGent. Milan was de zoon van Jurgen Delva en Evelien Desimpel, beiden hebben een praktijk als kinesist. Jurgen in de Ieperstraat in Zonnebeke, Evelien op de Sint-Denijsplaats in Geluwe in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk.
The

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »