Hoe Oekraïne twee speciale vliegtuigen neerhaalde in één klap? Met een valstrik

Hoe hebben ze dat geflikt? Er is geen enkele militaire expert die zich niet afvraagt hoe een A-50 radarvliegtuig en een begeleidend vliegtuig in een keer uit de lucht werden gehaald. De enige conclusie lijkt dat Rusland in een uitgekiende val liep.

 

Meer krantenkoppen in België

CM-baas Luc Van Gorp: “Toen we afscheid namen, bij de voordeur, wisten we dat het de laatste keer kon zijn”

Op zijn vijftien belandde hij per ongeluk in een ambulance en Luc Van Gorp zag het licht: hij zou verpleger worden. Het liep anders. Hij volgde een priesteropleiding, werd CM-baas en vertegenwoordigt vandaag 4,7 miljoen leden. Maar diep vanbinnen zit hij nog vaak in die ambulance. “Als mensen stierven, vroegen ze vaak: ‘Is er een hemel?’ Ik heb nooit nee

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »