Familie kan eindelijk afscheid nemen: volgende zaterdag uitvaart van Tineke, die stierf in Thailand

Vijf dagen nadat Tineke Verhelst (41) uit Koekelare overleed op vakantie in Thailand, kan haar familie eindelijk een begrafenis plannen. Die vindt plaats op zaterdag 27 januari in de Sint-Martinuskerk in Koekelare.

Tineke Verhelst (41), telg van een bekende ondernemersfamilie uit Koekelare, overleed zondag op vakantie in het Thaise vakantieparadijs Phuket. Haar vriend Hans vond haar levenloos in het zwembad, wellicht werd een hartkwaal haar – net als haar broer Peter amper 3,5 jaar geleden – fataal.

“We willen Tineke nu vooral zo snel mogelijk terughalen”, reageerde haar zus Joke emotioneel. Maandag vond nog een autopsie plaats, die uitsluitsel moet geven over de precieze doodsoorzaak. Daarna heerste veel onduidelijkheid over de repatriëring van het lichaam van de vrouw naar ons land. “Zolang Tineke niet terug is, kunnen we niet beginnen rouwen. We kunnen met moeite geloven dat ze er niet meer is…”

Die duidelijkheid is er nu dus wel, want de familie kondigde vrijdagavond op Facebook aan dat de begrafenis plaatsvindt op zaterdag 27 januari om 10.30 uur in de Koekelaarse Sint-Martinuskerk. Na de plechtigheid krijgt Tineke haar laatste rustplaats op begraafplaats De Warande, bij haar broer Peter.

The post Familie kan eindelijk afscheid nemen: volgende zaterdag uitvaart van Tineke, die stierf in Thailand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »