E3-tunnel in Harelbeke afgesloten voor verkeer door ijs op de weg: “Vermijden dat er incidenten gebeuren”

Door het aanhoudend winterweer met vriestemperaturen is de E3-tunnel in Harelbeke een ijspiste geworden. “Door constante temperatuurschommelingen is er altijd een ijslaag. Dat maakt het erg glad voor voertuigen en fietsers. Om te vermijden dat er incidenten gebeuren, hebben we in overleg met AWV beslist om de tunnel af te sluiten”, zegt Tamara Lavrijsen, van politiezone Gavers.

De E3-tunnel in Harelbeke is tot maandag volledig afgesloten voor alle verkeer. In de tunnel viel de voorbije dagen heel wat sneeuw en dat heeft nu gevolgen: doordat de sneeuw smolt, vormde zich een dikke ijslaag wegens vriestemperaturen. “Er zijn constant temperatuurschommelingen: boven nul overdag en onder nul ’s nachts. De ijslaag die zich zo vormde, is dik en gevaarlijk. Strooien is geen oplossing, want de ijslaag is te dik. En zo pakt het zout niet voldoende blijkbaar. Afsluiten bleek de veiligste optie. We deden dit na overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer”, zegt Tamara Lavrijsen van politiezone Gavers.

Onderzoek

Het is de tweede keer dat de tunnel dicht gaat door een dikke ijslaag. “Voorlopig blijft de tunnel dicht tot maandagmorgen. Het agentschap Wegen en Verkeer denkt niet dat er een structureel probleem is met de tunnel, maar ze onderzoeken wel hoe het komt. Mogelijk kan de tunnel vroeger open, maar dan moet het ijs er volledig weg zijn.”

Omrijden

Het verkeer tussen Deerlijk en Roeselare kan dus niet door de E3-tunnel. Auto’s moeten de N36 net voor de brug afrijden. Via een andere weg kunnen ze, eens ze de tunnel voorbij zijn, de N36 weer oprijden.

The post E3-tunnel in Harelbeke afgesloten voor verkeer door ijs op de weg: “Vermijden dat er incidenten gebeuren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »