40 jubilarissen van Thuiszorg Familiezorg werden in de bloemetjes gezet

Thuiszorg Familiezorg zet naar goede gewoonte haar verzorgenden met een vijfvoud van dienstjaren in de bloemen. “Elk van hen is een steun en toeverlaat voor heel wat gezinnen in Kortrijk en omstreken. Zij maken het verschil voor veel mensen die hulp nodig hebben”, duidt Lies Van Moerkerke als regionaal diensthoofd in Kortrijk.

Met ruim 2.100 medewerkers waarvan circa 1.700 in dienstverband en circa 400 op vrijwillige of freelance basis, mag Thuiszorg Familiezorg zich een belangrijke werkgever noemen in West-Vlaanderen. “In regio Kortrijk breidt de werking nog altijd uit, en dat dankzij het engagement van ongeveer 300 medewerkers, waarvan er vandaag 171 aanwezig zijn voor een extra Wintermarktje met lekkers en koffie of thee en ook om ervaringen uit te wisselen”, vertelt Lies verder. “Onze regio bestaat uit 9 sectoren en loopt langs de steden en gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen van Menen tot Waregem.” Gezinsvriendelijkheid, goede en veilige werkomstandigheden, evenwaardige samenwerking, medeverantwoordelijkheid, persoonlijke ontplooiing en financiële geborgenheid zijn kernwaarden in het medewerkersbeleid van Thuiszorg Familiezorg. “De effecten daarvan blijken onder meer uit de hoge anciënniteit. Zo vieren we vandaag vier verzorgenden die 35 jaar in dienst zijn: Els, Heidi, Hilde en Sophie. Er zijn ook twee verzorgenden die respectievelijk 40 en 41 jaar in beroepsdienst zijn: met name Kathelijne en Martine.

De dienstverlening omvat een zeer breed gamma

Kathelijne (59) is afkomstig uit Tiegem en Martine (60) uit Marke. Zij beredderen de huishoudens van de mensen die thuis dagzorgen genieten. “Het is dagelijks op meerdere plaatsen present zijn om mensen te helpen met wassen, verzorgen, medicatie, helpen met eten of gewoon begeleiden met het avondeten. Het is soms de enige keer per dag dat de mensen iemand zien. Ze willen ook eens een praatje maken en daar maken we tijd voor”, duiden de dames. “Het gaat om zorg of ondersteuning van kinderen en gezin, of iemand begeleiden die uit de kliniek komt, ook thuisverzorging en huishoudhulp, psychologische zorg of zorg bij dementie. De dienstverlening omvat een zeer breed gamma.” De meer dan 40 medewerkers die een vijfvoud van dienstjaren hebben kregen een zelfgemaakt dessertbuffet aangeboden met thee, koffie of andere drankjes en kregen na afloop een geschenkje en bloemen. “Elk van hen is een steun en toeverlaat voor heel wat gezinnen in Kortrijk en omstreken. Zij maken het verschil voor veel mensen die hulp nodig hebben”, besluit Lies Van Moerkerke. Het feest had plaats in OC De Troubadour in Bissegem.

The post 40 jubilarissen van Thuiszorg Familiezorg werden in de bloemetjes gezet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »