“Zot van Chantal en de Sheriff”: fans Rik Brackx en Kevin Carrette als figurant te zien in de eerste aflevering van Chantal 2

Rik Brackx en Kevin Carrette maken voor tv kijkend Vlaanderen straks in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Chantal hun opwachting. Figurantenrollen zijn hen niet vreemd en beiden hebben in onze regio al een ‘bekende kop’.

Rik Brackx (65) en Kevin Carrette (40) zijn niet aan hun proefstuk toe als het op figureren aankomt. Kachtemnaar Kevin Carrette speelt al jarenlang toneel bij De Lanteern, is aannemer, papa en gemeenteraadslid in Izegem. Rik Brackx was jarenlang een gezicht voor de verkooppromotie van deze krant, maar geniet vanuit Beitem sinds een tijdje van zijn pensioen. Bij Roularta besteeg hij als presentator vaak het podium, dat is hem dus niet vreemd.

Jullie zijn allebei te zien in de eerste aflevering het tweede seizoen van Chantal.

Rik Brackx: “In de eerste aflevering van Chantal 2 komt het personage Miguel Cocquyt in beeld, een wat ‘gladde vogel’ gespeeld door Joris Hessels. En voor een opname in Rumbeke zocht men nog een, ook wat gladde, autoverkoper voor een scene met Hessels en met Maaike, dus Chantal zelf.”

Kevin Carrette: “In Chantal 2 kreeg ik naast twee echte agenten de rol van agent in burger. Dit beperkte zich (helaas) tot het mooi staan wezen met een koffie in de hand en repliek te geven op de twee vrouwelijke agentes.”

“Straks ben ik ook te spotten in ‘Thuis’!” (Kevin Carrette)

Hoe kwamen ze bij jou terecht?

Rik: “Bij die dingen komt het er op aan om in de ‘fichebak’ te zitten van het productiehuis dat de serie draait. In dit geval Warner Bros-Eyeworks, dat ook de nieuwe politiereeks ‘Juliet’ produceert. Een VRT-reeks waarin naast Ben Segers ook onder meer Piet De Praitere en Dries Heyneman zullen opdraven, en waarin ikzelf ook heel even kom piepen.”

Kevin: “Bij mij was het via In The Picture (ITP). Hierop kan je jezelf inschrijven voor verschillende opdrachten. Van figuratie, tot acteren, fotoshoots, inspreken van animatiefilms,…”

“Als geduld niet in je woordenboek staat moet je er als figurant gewoon niet aan beginnen”

Speelde je eerder al mee in tv-series?

Rik: “Opvallend is dat je veelal enkel voor een bepaald type rol gevraagd wordt. Zo was ik onder meer dokter bij Mega Toby, naast begrafenisondernemer nog eens griffier bij Aspe, substituut bij Cordon, zakenman en nog eens advocaat bij De Ridder, voorzitter van de rechtbank in De zaak D! en patriciër in Het verhaal van Vlaanderen. ”

Rik Brackx (rechts) als patriciër in het Verhaal van Vlaanderen.

Kevin: “Ik speelde eerder al mee in de tv-film van ‘CeMi’, de Vlaamse tiktoksterren. Dit beperkte zich tot een rolletje als koerier met toch twee volledige zinnen. Ik deed ook mee in de film van ‘De Zonen Van As’, onlangs nog in de videoclip van De Ideale Wereld voor de Warmste Week. Ook in ‘Styx’ (met Sebastien Dewaele) ben ik binnenkort een aflevering te zien. Santa Claus 3 deed ik ook mee, en een (kleine) passage in de nieuwe film van Veerle Baetens en Gorik Van Oudheusden (Zwangere Guy) zou me in de cinema kunnen brengen. ‘Onder Vuur 2’ bracht me ook een mooie figuratie. Binnenkort kan men mijn gezicht ook wel spotten in Thuis.”

Had je contact met de rest van de Chantal-cast?

Rik: “Dat je acteurs van dichterbij leert kennen is uiteraard ook boeiend. Al moet je als figurant je plek kennen. Zo’n set is soms al een heksenketel, veel materiaal, veel crew, acteurs en zeker als er veel figuranten zijn moet alles volgens strikte orders en timing van de regisseur verlopen. En als geduld niet in je woordenboek staat moet je er als figurant gewoon niet aan beginnen.”

Kevin: “Contact heb je doorgaans als figurant niet meteen met de acteurs, al zijn ze wel best vriendelijk op set zelf.”

Het tweede seizoen van de reeks is al te bekijken via Streamz. Zijn jullie aangesproken geweest door mensen die je herkend hadden?

Rik: “Nog niet echt. Maar dat zal wel komen eens de reeks zondag op tv komt.”

Kevin: “Het moment dat Chantal op Streamz werd gelost kreeg ik wel al de eerste foto’s binnen van mensen die mij hadden herkend.”

Ben je zelf fan van de reeks en waarom?

Rik: “Ja, ik ben fan. Chantal brengt eigenlijk algemeen een vrij vrolijk maar absurd verhaal. Ongelofelijke criminaliteiten duiken er op, dorpse alledaagse aangelegenheden worden uitvergroot en de schitterende personages die daarmee omgaan hebben allemaal hun herkenbare menselijke kleine kantjes, soms prettig gestoord onnozel, soms als botte ‘binnenfretters’. Zoals West-Vlamingen wel eens zijn…”

Kevin: “Ik ben sowieso een grote fan van de West-Vlaamse taal, en dan al zéker als dit wordt gebracht in een goed geschreven reeks met best wel wat kleppers. Maaike is gewoon goed in alles wat ze doet. Ik ben ook een grote fan van Zouzou Ben Chikha sinds zijn passage als Amar in Bevergem, ook Dries Heyneman speelt als ‘De Sheriff’ verbluffend in die reeks.”

Chantal 2 vanaf zondag 21 januari om 20.55 uur op VRT

The post “Zot van Chantal en de Sheriff”: fans Rik Brackx en Kevin Carrette als figurant te zien in de eerste aflevering van Chantal 2 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »