“We zijn helaas nog wat te bescheiden”: wordt Vintecc Jonge (40) West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar?

Vincent Theunynck (40) van Vintecc uit Roeselare is een van de drie genomineerden voor West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2024. Vincent is medeoprichter van het softwarebedrijf dat doorheen de jaren gestaag groeide tot de economische speler die het vandaag is. Zo biedt Vintecc slimme software- en AI-oplossingen met als doel de industrie competitiever, innovatiever en duurzamer te maken.

Vincent Theunynck is afkomstig uit Izegem en richtte samen met Karel Viaene (39) uit Moorslede Vintecc in 2016 op. Het softwarebedrijf is gevestigd in Roeselare, maar breidde doorheen de jaren ook uit met bijkantoren in Leuven en Delft in Nederland. Begin dit jaar komt daar nog een nieuwe vestiging bij in Gent.

Medeoprichter Vincent studeerde af als burgerlijk ingenieur aan UGent. Na zijn studies en MBA aan de Vlerick Management School begon hij zijn professionele carrière bij verschillende machinebouwers. “Daar hebben we vooral ontdekt wat innovatie – en meer specifiek software – in de maakindustrie (machinebouwers en productiebedrijven, red.) kan betekenen en wat daarvoor nodig is. Uiteindelijk heeft die ervaring ervoor gezorgd dat we Vintecc hebben opgericht. Ons doel is om de industrie te accelereren met technologie om sneller, efficiënter en succesvoller producten op de markt te zetten. Dat is tot vandaag ook nog steeds ons DNA.”

Om die doelstelling te behalen, ontwikkelen ze bij Vintecc slimme software en ook AI-oplossingen (AI staat voor artificiële intelligentie, red.) voor de maakindustrie om bedrijven competitiever, innovatiever en duurzamer te maken. “Wij zijn dus eigenlijk een technologiepartner en we kijken samen met onze klant om aan de hand van technologie hun producten of productieproces te verbeteren.”

Van automatiseren naar autonomie

Vincent zijn passie hiervoor is doorheen de jaren ontstaan. “Zelf vind ik het fantastisch hoe software voor ons kan denken en doen. We komen uit een wereld waarin we handelingen automatiseren, maar nu gaan we naar een wereld van autonomie met systemen die voor zichzelf beginnen denken. Het feit dat we iets kunnen laten functioneren zonder dat daarvoor iemand aan te pas komt, vind ik op zich al fenomenaal. Maar hierbij wil ik wel benadrukken dat dit niet de vervanging van mensen hoeft te betekenen. De oplossingen moeten dienen als toegevoegde waarde om naar een hoger niveau te groeien.”

“We gaan naar een wereld van autonomie met systemen die voor zichzelf beginnen denken”

Vintecc kende de afgelopen jaren een gestage groei. Ondertussen werken Vincent en Karel samen met een team van meer dan 45 werknemers en is het de bedoeling om te blijven groeien. “Niet zozeer in aantal werknemers, maar vooral in de impact die we kunnen creëren op – maar ook met – onze klanten. De groei van Vintecc zal daar uiteindelijk in functie van staan. We denken mee met de klant en willen samen tot een werkbare oplossing komen, technologie met impact zeg maar”, legt de ondernemer verder uit.

Geen eindpunt

Dat Vintecc een belangrijke economische speler is, is ook de jury voor de award van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer niet ontgaan. “De award is mij niet onbekend, want ik was er vorig jaar al mee in contact gekomen. De nominatie daarentegen is wel nieuw. In eerste instantie vind ik het een mooie erkenning voor het team en voor wat we de afgelopen jaren hebben neergezet. De award winnen voor West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2024 zou een bekroning zijn, maar zeker niet een eindpunt. Daarnaast zie ik het ook als een kans om anderen te inspireren. Het is een cliché, maar dit is het gevolg van bloed, zweet en tranen en teamwork. Als land – en dan meer specifiek als regio – vind ik trouwens dat we heel wat competenties hebben, maar we zijn te bescheiden. Net daarom vind ik dit een goed initiatief. Zo kunnen we ondernemerschap nog meer een boost geven”, besluit Vincent.

Op 14 maart wordt bekendgemaakt wie met de prijs gaat lopen. Pauline D’Haenens van Mon Dada uit Desselgem en Thibault Renson van Prado uit Veurne zijn de andere genomineerden.

The post “We zijn helaas nog wat te bescheiden”: wordt Vintecc Jonge (40) West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »