Vrouw wordt betrapt met 94 gram flakka, komt na twee maanden vrij en wordt opnieuw betrapt

Verstrikt in haar verslaving komt de 33-jarige U.S. uit Izegem regelmatig in aanraking met het gerecht. Ze riskeert nu 20 maanden cel onder meer omdat ze de gevaarlijke zombiedrug flakka dealde. Ze kwam uiteindelijk vrij onder voorwaarden, maar bleek opnieuw drugs te nemen.

“Een toxische mix van verslaving en psychologische problemen”, hoopte de advocaat van de 33-jarige U.S. uit Izegem wat begrip op te wekken. Zijn cliënte rijgt de veroordelingen aan elkaar omdat ze zodanig verstrikt zit in haar drugsverslaving.

Op 8 april vorig jaar werd de vrouw tegengehouden in Izegem. Het was twee uur ’s nachts en ze reed onder invloed rond, zonder rijbewijs. Ze heeft 94 gram flakka en 46 gram heroïne in haar bezit. “Voor eigen gebruik”, zo zegt ze. “Ze zegt dat ze niet meer verkoopt, maar enkel nog deelt met anderen.”

Toch wordt een boekje gevonden met hoeveelheden, geldsommen en namen van notoire gebruikers. Bovendien kreeg de zone Riho een tip dat ze de beruchte zombiedrug zou verkopen. Zelf zou ze tot 5 gram per dag gebruiken van het goedje. Ze belandde in de cel, maar kwam na twee maanden vrij onder voorwaarden. “Op 14 september volgt opnieuw een huiszoeking, waaruit bleek dat ze weer drugs verkocht.”

Dat kan de vrouw nu een celstraf van 20 maanden en een boete van 8.000 euro opleveren, deels met probatie-uitstel. Al vindt haar raadsman dat een celstraf niet zal helpen. “Ze kampt met demonen in haar hoofd en wordt daarin niet geholpen door het milieu waarin ze terechtkwam. Het is een falen van de maatschappij dat ze nog niet onder handen genomen werd.” (JD)

The post Vrouw wordt betrapt met 94 gram flakka, komt na twee maanden vrij en wordt opnieuw betrapt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »