Vrouw riskeert celstraf nadat ze betrapt wordt met drugs: “Wou mijn partner beschermen”

Amper 24, maar al heel wat meegemaakt. Nu kijkt T.D. uit Izegem aan tegen 4 maanden cel voor het bezit van drugs. De gevolgen van een verkeerde liefde. Die wou ze beschermen omdat hij de cel niet wou invliegen.

“Ik was verblind door de liefde”, vertelde ze de rechter. De 24-jarige T.D. uit Izegem moest er zich verantwoorden voor het bezit van cannabis en MDMA. De politie werd opgeroepen na een ruzie in de Heilig Hartstraat in Izegem, waarbij haar toenmalige vriend betrokken was.

Toen ze de wagen doorzochten, troffen ze de drugs aan. Het kan de jongedame nu een celstraf van 4 maanden en een boete van 8.000 euro opleveren. De vrouw zelf zegt echter dat het niet haar spul was, wel dat van haar vriendje, een notoire drugsverslaafde. “Ik had hem willen verdedigen. Hij vertelde me dat hij niet de cel wou invliegen, ook omdat ik dan weer op straat zou terechtkomen.”

Zo was ze overtuigd de schuld op zich te nemen. Het is nog maar eens een tegenslag voor de jongedame, wist haar advocaat. “Als 13-jarige werd ze geplaatst in een tehuis, nadat ze misbruikt werd door een van de partners van haar alcoholverslaafde moeder. Daar leerde ze haar ex kennen, die al aan zijn 16 verslaafd was aan harddrugs. Uiteindelijk belandde ze bij pooiers in het Antwerpse, waarna ze terug bij hem terechtkwam. Hij gaf haar het gevoel van liefde, dat ze nooit kende, maar misbruikte haar.”

Die vriend zou ook de voorgestelde minnelijke schikking betalen, maar deed dat niet. Daardoor kwam de zaak toch voor de rechtbank. De zaak wordt voortgezet op 19 maart. Zo krijgt het Openbaar Ministerie de kans haar ex-vriend te ondervragen. (JD)

The post Vrouw riskeert celstraf nadat ze betrapt wordt met drugs: “Wou mijn partner beschermen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot overgelaten”: jonge vrouw die herstelt van botkanker moet krukken afgeven bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw, die net meerdere operaties achter de rug had, wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd”, klinkt het.

Lees meer »