“Voetbalbond, hebben jullie de weersvoorspellingen bekeken?” Karl Vannieuwkerke kritisch voor afgelasting voetbal

Voetbal Vlaanderen kondigde net aan dat alle voetbalmatchen voor het weekend van 20 en 21 januari afgelast worden door de hevige sneeuwval. Op sociale media komt er heel wat reactie op de beslissing, omdat er in bepaalde delen van het land amper tot geen sneeuw is gevallen. Ook Karl Vannieuwkerke stelt zich vragen bij de afgelasting. “Hebben jullie de weersvoorspelling voor komend weekend bekeken?”

Dit weekend van 20 en 21 februari zullen er geen voetbalwedstrijden gespeeld worden in de tweede en derde afdeling en ook niet in de provinciale reeks of het recreatief voetbal. Voetbal Vlaanderen heeft dat vandaag beslist na de hevige sneeuwval van de afgelopen twee dagen op sommige plaatsen.

Een beeld van het voetbalveld donderdagnamiddag in Diksmuide. © Karl Vannieuwkerke

Maar niet iedereen kan begrip op brengen voor de beslissing, omdat er in bepaalde delen van België ook zo goed als géén sneeuw viel. Karl Vannieuwkerke is een van deze kritische stemmen. “Voetbal Vlaanderen, hebben jullie de weersvoorspellingen voor komend weekend bekeken? Het wordt net een fantastisch voetbalweekend. Hier (Diksmuide) ligt niets van sneeuw en zullen de jeugdploegen vanavond ook gewoon trainen. De match zaterdag kan gewoon doorgaan. Waarom een algemene afgelasting?”

Wisselvallig weer

“Het was geen eenvoudige beslissing”, reageerde de woordvoerder van Voetbal Vlaanderen Nand De Klerck op Karl Vannieuwkerke. “Ook in delen van West-Vlaanderen zijn de velden niet bespeelbaar. De weerapps wijzigen ook erg snel en zijn zeer wisselvallig. In zo’n situatie zijn er altijd voor- en tegenstanders, maar we hebben West-Vlaanderen betrokken in dit beslissingsproces voor Vlaanderen.”

“Het weer is erg wisselvallig, ook in delen van West-Vlaanderen zijn de velden niet bespeelbaar”

Volgens Karl kon de beslissing ook later gemaakt zijn. “Bekijk de weersvoorspellingen eens. Het is nog een anderhalve dag weg.” Maar Voetbal Vlaanderen blijft voorlopig bij hun beslissing: “Voor jouw club is dat misschien nog lang, maar sommige clubs vragen ons al sinds begin deze week om de knoop door te hakken. Een algemene afgelasting is nooit simpel”.

The post “Voetbalbond, hebben jullie de weersvoorspellingen bekeken?” Karl Vannieuwkerke kritisch voor afgelasting voetbal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Mireille en Jacques zijn een diamanten paar

Ter gelegenheid van hun zestigste huwelijksverjaardag werden Jacques Leconte en Mireille Ghsquiere door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Mireille en Jacques zijn een diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »