Vernieuwing Langestraat gaat volgende fase in

In Nieuwpoort-Stad wordt maandag gestart met de volgende en meteen laatste fase van de vernieuwing van de Langestraat. “Een leefbaardere en aangenamere straat was het doel”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

Enkele jaren geleden is gestart met een grondige make-over van de Langestraat, een druk gebruikte straat die Nieuwpoort-Stad doorkruist. Een project van ruim 3,60 miljoen euro moest zorgen voor een nieuw concept die voor zowel handelaars als bewoners een aanzienlijke verbetering moest betekenen. Maandag wordt gestart met de laatste fase van de vernieuwing. “Concreet wordt er gewerkt tussen de Astridlaan en de Recollettenstraat”, legt burgemeester Geert Vanden Broucke uit.

“In dit gedeelte komen er nieuwe nutsvoorzieningen. Zo worden een gasleiding voor lage druk en voorzieningen voor de nieuwe openbare verlichting geplaatst. Ook de elektriciteitsleidingen wordt vernieuwd. Hiervoor wordt het voetpad opengebroken. Het is steeds de bedoeling geweest om met de vernieuwing van voetpaden, parkeerstroken en het inplannen van groen om van de straat, net als de destijds volledig heraangelegde Marktstraat, een beleving te maken. De werken moesten ppl een einde maken aan de wateroverlast”, zegt de burgemeester.

Eenrichtingsverkeer

Tijdens de werkzaamheden wordt in de Langestraat tussen de Astridlaan en de Recollettenstraat/Valkestraat richting de Astridlaan eenrichtingsverkeer ingevoerd. Er wordt een omleiding voorzien voor verkeer komende uit de Astridlaan langs de Kaai, Ieperstraat en Langestraat. Voor fietsers loopt de omleidingsroute via de Astridlaan, Ventweg Kaai, Oostendestraat en Langestraat.

The post Vernieuwing Langestraat gaat volgende fase in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »