Veel tegenslag gekend, maar nu zijn Jerôme en Agnes samen 200 lentes: “We geven elkaar nog elke dag ne pieper”

Maandag vierde Jerôme Noppe zijn honderdste verjaardag. Het blijft speciaal, maar die van Jerôme is nog een tikkeltje specialer. Ook zijn vrouw Agnes is namelijk een eeuwelinge. Samen 200 jaar? Dat is uniek én werd dus gevierd. Maar niet te uitbundig. “Een stukje taart en gezellig samenzijn, meer moet dat niet zijn”, klinkt het.

“Ik begin wat te vergeten, maar dat is normaal zeker? En de grote afstanden lukken niet meer. Ik zou nog naar de Plaats kunnen wandelen, maar ze zouden me moeten kunnen halen. Maar mijn bankzaken, die doe ik nog allemaal zelf”, vertelt Jerôme Noppe. Maandag 15 januari vierde hij zijn honderdste verjaardag. Een beetje vergeten, dat kan al eens gebeuren dan.

In zijn kamer in woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem wordt hij geflankeerd door zijn vrouw Agnes Raes. Een bijzonder koppel. In april 2023 vierde ook Agnes namelijk haar eeuwfeest. Samen 200 jaar. “Dat is toch een prestatie”, lacht Agnes. Ze slapen dan wel niet op dezelfde kamer, dat houdt de liefde niet tegen. “Je moet geen bus of tram nemen om elkaar te zien, hé. Ze woont hier om de hoek. Makkelijk dus om elkaar nog elke dag ne pieper te geven.”

Tegenslagen

Twee keer honderd, daar moet toch een geheim voor zijn? “Iedereen vraagt me raad, maar ik kan geen tip geven eigenlijk. Ik heb veel gewerkt in mijn leven, dat wel”, klinkt het. “Maar ik heb net als Agnes ook veel tegenslagen gekend. En dan mag je niet te veel naar het verleden kijken.”

Ze zijn intussen 65 jaar getrouwd. Voor beiden hun tweede huwelijk. Agnes, die geboren werd in Esen en opgroeide in Lauwe, werd al vroeg weduwe. “Mijn man, Maurice Vlieghe, stierf naast mij aan een hartaderbreuk. Hij was 27, onze zoon Bernard was net vier maanden oud.”

Jerôme, die een geboren en getogen Moorselenaar is, verloor zijn Germaine Boudry. “Ik had toen al twee kinderen. Roos was toen 7 jaar, Rik was nog een boorling”, klinkt het. Een harde klap. “Maar gelukkig had ik mijn vrienden bij onder andere de KWB en het ACW bij wie ik veel steun vond. Plus, je hebt dan twee keuzes. Aan de toog gaan hangen of doorwerken om eruit te geraken.”

Nieuw liefdesgeluk

Jerôme koos voor het tweede. 32 jaar werkte hij bij Vanmarcke. Hij installeerde en repareerde kachels en hielp zo heel wat streekgenoten. Ook Agnes bleef niet bij de pakken zitten en wrocht als poetsvrouw bij de gemeente Wevelgem. Het was ook zo dat ze de liefde bij elkaar vonden. “Ik was net aan het werk in het kasteel van Wevelgem en zij begon tegen me te praten. De dag nadien praatten we nog een beetje. En zo is dat gegroeid. Het leven kan toch soms een rare draai kennen, hé”

Een rare draai die zorgde voor nieuw liefdesgeluk. Liefde die ze nu in het woonzorgcentrum vieren. Sinds eind vorig jaar pas. De zoon en schoonzoon van Jerôme verblijven er ook – ook van die tegenslagen. Voor Agnes ligt de verhuizing nog altijd wat moeilijk – ook door een tegenslag. “Ze was gevallen en moest naar het ziekenhuis, daarna verhuisde ze hierheen. Ik kreeg toen te horen dat er nog een kamer vrij was en ben haar gevolgd.”

Het was zijn eerste verjaardag in het woonzorgcentrum, maar eentje waarvan hij genoten heeft. “Een stukje taart en gezellig samenzijn, meer moet dat niet zijn. Het was leuk voor mij, maar ook voor alle anderen die zo ook konden meevieren. De hele living zat propvol. Het was een mooie namiddag.” (JDr)

The post Veel tegenslag gekend, maar nu zijn Jerôme en Agnes samen 200 lentes: “We geven elkaar nog elke dag ne pieper” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »