Poetin neemt het in toespraak op voor Baltische Russen. “Hij schept voedingsbodem voor geweld”

De Russische president Vladimir Poetin heeft het in een toespraak opgenomen voor zijn volksgenoten in de Baltische staten. Die dreigen daar verdreven te worden, zegt hij. Een uitspraak die meteen doet denken aan een pas gelekt rapport waarin het Duitse leger een invasie van die NAVO-landen voorspelt door Rusland en waarvoor de weg geëffend zou worden door onrust te zaaien. Is dat scenario al bezig? En krijgt Poetin de Russen in Estland en Letland – goed voor een kwart van de bevolking – aan zijn kant? 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »