“Plots moest ik naar het podium”: Tiger-Lil Harinck wint tot eigen verrassing West-Vlaamse beloftetitel

Na een knieoperatie groeide Tiger-Lil Harinck de afgelopen weken naar haar beste vorm toe. In Beernem kroonde de 21-jarige Nieuwpoortse zich tot haar eigen verrassing tot provinciaal kampioene bij de beloften. “Ik stond naar het podium te kijken toen mijn naam plots afgeroepen werd.”

Tiger-Lil Harinck begon in september met goede benen aan het nieuwe veldritseizoen. Bij nevenbond LRC leverde dat al snel een knappe tweede plaats op in Wingene. Niet veel later was ze op het slechtst mogelijke moment liefst twee maanden buiten strijd. “Ik had al lang last van ITB (iliotibiale band red.) frictiesyndroom. Ik voelde het toch bij momenten ook tijdens het fietsen. Volgens de orthopedist zou een operatie het probleem het snelst verhelpen.” Na haar knieoperatie in oktober vreesde de renster van Cyclocross Team MJ Wood dat ze haar beste niveau deze winter niet meer zou halen. “Dat viel gelukkig wel mee. Ik ben nu ongeveer een maand weer aan het fietsen en het gaat redelijk. Het was natuurlijk wel een beetje zoeken om tijdens het seizoen terug op te bouwen.”

Na een aarzelende start in Diksmuide stond de laatstejaarsbelofte op tweede kerstdag toch met wat twijfels aan de start van het PK in Beernem. “Het was na de operatie pas mijn eerste cross bij de wielerbond, maar het ging veel vlotter dan verwacht. Ik maakte een goede start en had ook geen terugval.”

Harinck finishte uiteindelijk als 21ste en vooral als eerste West-Vlaamse. “Dat was helemaal niet duidelijk, want ik wist het zelf niet. Ik stond naar het podium van enkele ploegmaten te kijken toen ik plots hoorde dat mijn naam afgeroepen werd. Het is natuurlijk altijd mooi om zo’n trui te winnen. In de zomer won ik in Oostende ook het PK mountainbiken en als nieuwelinge was ik ook eens West-Vlaams kampioen in de cross.”

Ploeteren

Met haar titel op zak trok de Nieuwpoortse naar de Duinencross in Koksijde. Tegen de internationale toppers bij de profs kon ze logischerwijze geen vuist maken. “Dat was mijn dag niet. Het parcours was enorm zwaar, nog lastiger dan vorig jaar zelfs. Ik maakte ook veel foutjes.” Na twee ronden moest ze uiteindelijk de wedstrijd verlaten. “Dat is jammer, maar het was wel een enorm geestige ervaring. Er was ook echt veel publiek om ons aan te moedigen.”

“Het is mijn doel om dit seizoen toch te proberen om een A-cross uit te rijden”

Enkele dagen later wist ze zich bij de LRC in Dikkebus al te herpakken met een vierde plaats. “Daar ben ik zeker wel content van. Het was serieus ploeteren, maar dat heb ik eigenlijk het liefste. Je kon wel veel op de velo blijven. Het gat was niet groot, dus misschien zat er wel een podium in.”

Familie

Bij de familie Harinck heeft de fiets altijd al een grote rol gespeeld. Het was dus ook geen toeval dat Tiger-Lil in 2016 de stap zette naar het wielerpeloton. “Ik heb wel lang moeten zagen bij mijn ma, maar uiteindelijk heeft ze toch toegegeven (lacht). Mijn oma Madeleine heeft trouwens ook nog gekoerst. Haar vader heb ik nooit gekend, maar hij zou ook gekoerst hebben.”

Tijdens de veldritten waren Tiger-Lil en haar papa zo goed als onafscheidelijk. Op 9 november 2022 werd Herman Harinck echter onwel achter het stuur van zijn vrachtwagen. Door de zware crash kampt hij onder andere nog steeds met geheugenproblemen. “Het gaat nu wel beter met hem, maar meegaan naar de cross kan niet meer. Dat is te lang en te druk voor hem. In Diksmuide was hij er wel eens bij.” Herman blijft natuurlijk wel gewoon de grootste supporter van zijn dochter. “Hij volgt alles en we babbelen nog veel over de cross. Hij was natuurlijk enorm fier met mijn trui.”

De komende weken focust de West-Vlaamse kampioene zich vooral op haar examens in het tweede jaar Sociaal Werk aan Howest in Kortrijk. Ze zal haar seizoen wellicht afsluiten op de Noordzeecross in Middelkerke. “Zo’n cross dicht bij de deur is altijd plezant. Mijn doel is om dit seizoen toch te proberen om een A-cross uit te rijden. Ik denk dat er mogelijkheden zijn om daarin te slagen.”

(Adriaan Clynckemaillie)

The post “Plots moest ik naar het podium”: Tiger-Lil Harinck wint tot eigen verrassing West-Vlaamse beloftetitel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »