Nieuwe toekomst voor bekend restaurant Feu d’Or in Nieuwpoort: “Oude pastorie van Leke krijgt nieuw jasje”

Als 22-jarige startte Antoine Rabaut in 2015 met Restaurant Feu d’Or in Nieuwpoort. Een klein decennium later is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. De tijd in Feu d’Or is voor Antoine een periode van trots en dankbaarheid. Lekker eten én gezelligheid, dat was hun handelsmerk.

Antoine Rabaut vertelt: “Ons verdere verhaal blijft de naam Feu d’Or dragen, zij het niet meer als klassiek restaurant, wel als evenementenplanner en cateraar. Onze leuze blijft dezelfde: ‘Lekker eten én gezelligheid’. We werken er dagelijks aan om evenementen geslaagd én vooral écht leuk te maken!”

Maar het is geen vaarwel. Ze openen een nieuwe locatie, de Pastorie Leke, waar naast B2B en privé-evenementen ook af en toe een pop-uprestaurant zal verschijnen. Een warm welkom is gegarandeerd. “Geen vaarwel, maar tot ziens!”, benadrukt Antoine Rabaut. Nog enkele weken zijn ze open in Nieuwpoort. Reserveren kan via www.feudor.be. De grote verhuis staat gepland begin februari 2024.

Van Wout Bru tot Noma

Het verhaal begon niet in Nieuwpoort, wel in Ter Duinen, stages bij Wout Bru en Kobe Desramaults, en een droom om bij Noma in Denemarken te werken. Maar het pad leidde naar Feu d’Or in 2015. “Of je op die leeftijd al klaar bent om een zaak te runnen is een ander verhaal. Maar ik was goed omringd door mijn familie en nu zijn we bijna negen jaar verder”, blikt Rabaut terug.

Creativiteit redde het restaurant tijdens de coronaperiode. Gesloten, maar klanten werden niet vergeten. Automaten met afhaalgerechten werden een hit. “Dat was de beste reclame die we ooit hadden”, lacht Rabaut. “Velen werden trouwe klanten of kozen voor Newport Foodies-catering.”

Feu d’Or, aan de Albert I-laan in Nieuwpoort, met circa 80 couverts, bood na corona meer comfort en privacy na een herinrichting. Een vast cliënteel van tweedeverblijvers waardeerde de aanpassingen. Het personeelstekort en het streven naar een goede werk-privébalans leidden tot een vaste sluiting op zondag, maandag en dinsdag.

Oude Pastorie van Leke

Samen met broer en architect Laurenz (Architecten Rabaut) renoveerde Antoine de Oude Pastorie van Leke bij Diksmuide. Het oudste gebouw van Diksmuide, met een rijke én gedocumenteerde geschiedenis, herleeft dankzij hun zorgvuldige renovatie. Historische elementen blijven behouden en vertellen het eeuwenoude verhaal.

“Doordeweeks wordt het een unieke werkomgeving, in het weekend een veelzijdige evenementenlocatie. Antoine benadrukt: “Werken aan je onderneming buiten je onderneming is één van onze motto’s”, besluit Rabaut.

Meer info over het project vind je op www.pastorieleke.be. Nog een plaatsje bemachtigen in Feu d’Or kan nog tot 3 februari. Meer info: www.feudor.be.

The post Nieuwe toekomst voor bekend restaurant Feu d’Or in Nieuwpoort: “Oude pastorie van Leke krijgt nieuw jasje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »