Marktplein van Zeebrugge krijgt eindelijk een totale make-over

Op maandag 29 januari gaat de langverwachte heraanleg van het Marktplein van Zeebrugge van start. Het doel is om de strijd tegen droogte en waterschaarste aan te gaan door te streven naar minder verharding, meer vernatting en maximaal circulair watergebruik.

Het Marktplein van Zeebrugge krijgt een totale make-over. Volgens schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem zal het nieuwe Marktplein zal een oppervlakte van 1.100 m² aan extra groen bevatten, met 470 m² aan grasbetontegels en zal ook in het najaar 28 nieuwe bomen tellen.”

“Daarnaast wordt het plein opgefleurd met bloembollen, bloemenborders en heestermassieven. Er zullen ook nog voldoende verharde zones beschikbaar blijven voor de organisatie van evenementen zoals de wekelijkse markt of de kermis.”

Zandspeelzone

De herinrichting omvat een marktgedeelte in uitgewassen beton, nieuwe paden in platines, en een zandspeelzone van 130 m² met een groot speeltoestel voor kinderen, evenals twee schommels en wippertjes. De terugkeer van de basketbalring, zes boombakken bij de ingang van het Gemeenschapshuis, en fietsnietjes voor fietsstallingen getuigen van een veelzijdig en modern ontwerp.

“Een opmerkelijke wijziging is de eliminatie van de doorgangsweg voor het Gemeenschapshuis, die wordt vervangen door een halfverharde weg en zal exclusief dienen voor plaatselijke bediening en hulpdiensten”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Twaalf zitbanken

Twaalf nieuwe zitbanken, deels met en deels zonder leuning, zijn strategisch geplaatst om de gebogen vormen van het ontwerp te volgen, waardoor het Marktplein niet alleen een groen en duurzaam karakter krijgt, maar ook een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor de Zeebruggenaren wordt. Pleinen zijn immers plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen genieten. Ook de bestaande picknickbanden komen terug.

Zo zal het plein eruit zien. © Stad Brugge

“Met de aanvang van de werkzaamheden op 29 januari kunnen de inwoners en bezoekers van Zeebrugge uitkijken naar een vernieuwd Marktplein dat het hartje van het dorp zal opfleuren en vergroenen, maar ook een levendig en sociaal middelpunt zal vormen”, aldus burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem.

Er wordt gewerkt op het plein zelf, waardoor de omwonenden minder hinder zullen ondervinden. De parkeerplaatsen aan één zijde van het plein kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikt worden, de overige parkeerplaatsen zijn tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar.

Investering

Stad Brugge investeert hiermee 949.683,26 euro in het dorp Zeebrugge. Dit initiatief is in lijn met de Blue Deal van de Vlaamse Overheid, waarvan het doel is om de strijd tegen droogte en waterschaarste aan te gaan door te streven naar minder verharding, meer vernatting en maximaal circulair watergebruik. Hierdoor kan de Stad rekenen op subsidies van 111.149,25 euro vanuit Vlaanderen. De overige 12.340 euro is ten laste van Farys.

In het Gemeenschapshuis wordt er naast de bibliotheek een infomarkt georganiseerd voor de inwoners van Zeebrugge. Zij kunnen hier het plan, de simulatiebeelden en een bord met informatie bekijken.

The post Marktplein van Zeebrugge krijgt eindelijk een totale make-over is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de kaskoe van de koers? “Zowat elke euro wordt nog altijd geïnvesteerd”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »