Magnette spot met ambitie van De Wever om premier te worden: “Daarvoor moet je van je land houden”

PS-voorzitter Paul Magnette heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij de spot gedreven met de wil van zijn N-VA-collega Bart De Wever om premier te worden. Magnette herhaalde dat hij zelf klaar was om “zijn verantwoordelijkheden op te nemen” aan het hoofd van een federale regering na de verkiezingen op 9 juni.

 

Meer krantenkoppen in België

PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park

Op en rond het Bike Park van Wingene strijden aspiranten zaterdag 19 oktober om de West-Vlaamse veldrittitels. Wingene for Cycling, organisator van Dwars door Wingene, zet haar schouders onder de provinciale titelstrijd.
The post PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende fase van herinrichting kruispunt Belgiek en Vichtesteenweg in Deerlijk

De herinrichting van het kruispunt Belgiek en de Vichtesteenweg (N36) gaat op donderdag 17 oktober een volgende fase in. Deze werken zullen een nieuwe impact hebben op het verkeer. De belangrijkste wijziging is het open gaan van de pas aangelegde bypass.
The post Volgende fase van herinrichting kruispunt Belgiek en Vichtesteenweg in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

100 jaar New Zealand Battlefield Memorials informatiepaneel ingehuldigd

n 1919 startte de Nieuw-Zeelandse regering met het bouwen van monumenten nabij de slagvelden waar Nieuw-Zeelanders hadden gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze monumenten herdenken de inspanningen van de New Zealand Expeditionary Force en de New Zealand Division. Sinds 1924 staan twee gelijkaardige herdenkingszuilen in Mesen en Passendale.
The post 100 jaar New Zealand Battlefield Memorials informatiepaneel ingehuldigd appeared

Lees meer »

Oude cinema en feestzaal CinéPalace in Kortrijk worden herbouwd

De Palace, het nieuwe gebouw op de gronden van de oude CinéPalace, is de nieuwe eyecatcher in de Zwevegemsestraat. Achter de nieuwe gebouwen bevindt zich de oude cinema- en feestzaal, waar tijdens eerdere renovaties betonrot werd vastgesteld. Dit vereist nu ingrijpende verbouwingswerken. CinéPalace wordt herbouwd voor de werking van Jeugdcultuurcentrum De Stroate. Deze tweede fase kost 1.271.399 euro.
The

Lees meer »

Simone Demeyer (100) was de stichtster van de opleiding vroedkunde aan Hogeschool VIVES

Simone Demeyer vierde onlangs haar 100ste verjaardag. De onvermoeibare vroedvrouw was een pionier in haar vakgebied en heeft met toewijding en passie generaties vroedvrouwen opgeleid. Vorige week nam ze een podcast op in Hogeschool VIVES met twee kersverse studenten vroedkunde. “Ze is voor ons een inspiratiebron”, zeggen Auke Delie en Luna De Pourcq.
The post Simone Demeyer (100) was

Lees meer »

‘De slimste mens ter wereld’ bombardeerde ernstige journalist Marc Reynebeau tot BV: “Plots kreeg ik dameslingerie toegestuurd”

En toen was Marc Reynebeau (68) plots terug op tv. In de trailer van ‘Kamp Jeroom’ speelt het oer-jurylid van ‘De slimste mens ter wereld’ een hoofdrol, maar plaatsnemen achter de desk doet hij niet meer. Een samenloop van praktische en emotionele redenen, vertelt Reynebeau die het format aan een grondige inspectie onderwerpt. “Toen ben ik ook als kijker afgehaakt.”

Lees meer »

Meisje sterft omdat haar moeder als bloemist werd blootgesteld aan pesticiden: “Haar dood is mijn schuld”

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van de elfjarige dochter van een bloemiste en het gebruik van pesticiden op bloemen. Intussen begrijpen Belgische experten niet dat er nog altijd geen strengere regels zijn in ons land. “Bloemisten worden aan hele hoge concentraties schadelijke stoffen blootgesteld, met gevaar voor hun gezondheid.”

Lees meer »