“Ik wil de nieuwe Metejoor worden”: Louis (15) te zien als de jonge Tom Waes in ‘James De Musical’

Wie vorige week naar ‘James De Musical’ keek, zag Louis Geldof als de jonge Tom Waes. Daarmee was de 15-jarige Oostkampenaar niet aan zijn proefstuk toe. “Ik speelde in het vorige seizoen de jonge Alex Agnew, Bart Peeters en Luc Appermont.”

In ‘James De Musical’ verrast James Cooke wekelijks een nieuwe Bekende Vlaming met een musical over zijn of haar leven. In de eerste aflevering van het derde seizoen dat vorig week donderdag van start ging op Play4 en die te herbekijken is op Go Play speelde Louis Geldof de jonge Tom Waes. De Oostkampenaar was helemaal in zijn element. “Ik had nauwelijks last van zenuwen. Ik heb altijd wel een kleine, gezonde portie stress en voel de adrenaline door mijn lijf stromen, maar ik heb vooral altijd héél veel goesting om eraan te beginnen. De combinatie van dansen, zingen en acteren is niet evident omdat je op heel veel dingen tegelijk moet letten.”

“Omdat het een tv-opname is, komt er dan nog eens bij dat je moet weten naar welke camera je moet kijken bij welke zin of bij welk woord. Dat maakt een act opvoeren in James De Musical extra uitdagend. Maar ik was niet aan mijn proefstuk toe als de jonge Tom Waes. Vorig seizoen speelde ik ook al de jonge Alex Agnew, Luc Appermont en Bart Peeters. En ze mogen me zeker bellen als ze me nog eens nodig hebben. (lacht) Het waren stuk voor stuk superleuke ervaringen. Al mag je het zeker niet onderschatten, zo’n show wordt tot in de kleinste puntjes en details voorbereid. Alles moet kloppen.”

Hoe ben je bij James De Musical terechtgekomen?

“Ik ben aangesloten bij Spotz-On, een artistiek huis in Antwerpen dat partner is van Studio 100. Zo kon ik telkens auditie doen.”

Waar leerde je zo goed zingen? Of is het een familietrekje?

“Het was mijn leerkracht notenleer die enkele jaren geleden opmerkte dat ik toch wel goed kon zingen. Maar het zit inderdaad in de familie. Mijn broers en zus zingen graag, mijn papa is muzikaal aangelegd, opa René Geldof acteerde in het verleden en schrijft vandaag gedichten en één van mijn overgrootmoeders was operazangeres.”

Louis en Ferre. © gf

Hoe ben je in het toch wel kleine musicalwereldje gerold?

“Mijn oudste broer Lucas deed auditie voor de musical Het ei van oom Trotter, een musical van de Brugse theatervereniging TeamJacques naar het boek van jeugdauteur Marc De Bel. Hij kreeg de hoofdrol en vond het fantastisch om te doen én ik vond het fantastisch om naar te kijken. Dat wou ik ook doen, dus deed ik auditie voor de volgende musical van TeamJacques. Dat was Blinker, opnieuw een vertolking van een boek van Marc De Bel. Ik had een leuke rol: ik mocht de jonge Blinker spelen en Lucas de oudere Blinker. Maar helaas brak corona toen aan en werd die musical nooit gespeeld. Héél spijtig, maar ik had de smaak wel helemaal te pakken.”

“De mooiste ervaring was mijn act met Bart Peeters in de Lotto Arena”

“Door corona lag ook de musicalwereld een hele tijd stil, maar toen het weer kon, heb ik audities gedaan in Antwerpen voor de musicals Het geheim van te veel torens (boek van Mark Tijsmans) door The Musical Academy en Deep Brigde; en Smike, een popmusical door The Singing Factory. Ondertussen repeteer ik op woensdagnamiddag bij Spotz-On in Antwerpen, op vrijdagavond volg ik een musicalopleiding aan het conservatorium MAAK in Knokke en op zaterdagvoormiddag ga ik opnieuw naar Antwerpen, om te repeteren bij The Singing Factory. Zingen en acteren zijn helemaal mijn ding, aan mijn dansmoves valt welt wel nog wat te sleutelen.”

In het voorjaar van 2022 was je te zien in The Voice Kids, hoe blik je terug op die ervaring?

“Ik zong ‘Ik mis je zo’ van Will Tura in de blind auditions en kwam in team Metejoor terecht. Tijdens de knock-outs strandde ik met het mooie lied ‘Ze gelooft in mij’ van André Hazes, maar ik wist wel: dit wil ik doen.”

Wat was het hoogtepunt van je prille musicalcarrière?

“Ik heb al veel leuke dingen mogen doen, maar ik blik met bijzonder veel plezier terug aan James De Musical Live on Stage vorig jaar in de Lotto Arena in Antwerpen. Het gaf een kick om op een podium te staan voor zo’n groot publiek. Ik mocht er mijn act van de jonge Alex Agnew nog eens brengen en mocht een duet zingen met Bart Peeters. Een topervaring.”

Hoe zie jij de toekomst?

“Ik zou graag artiest worden. Toch twijfel ik nog of ik na het middelbaar in die richting verder ga. Want ik ga heel realistisch: er zijn weinig mensen die doorbreken als artiest. Maar mocht ik door de juiste personen een aanzet krijgen, zou ik er wel durven voor gaan. Anders zal ik wellicht geneeskunde studeren of een andere wetenschappelijke studie.”

En als je écht luidop mag dromen?

“Ik zou graag de nieuwe Metejoor worden. Of de nieuwe Bart Peeters. Naar die twee kijk ik erg op! Het zijn allebei rasechte artiesten die ook steeds zichzelf blijven.”

Waar kunnen we jou binnenkort nog bezig zien?

“Nu vrijdag 19 januari treed ik samen met Lucas op in de Koninklijke Stadsschouwburg in Brugge tijdens de Dinsdagclub van Don Vitalski, samen met andere bekende en minder bekende artiesten. Don Vitalski, beter bekend als de nachtburgemeester, is razend populair in Antwerpen en verovert stilletjes aan ook de rest van Vlaanderen. Voor wie er bij wil zijn: er zijn nog tickets. In het voorjaar speel ik mee in Magdalena. The Singing Factory neemt het publiek in deze musical mee naar het Ierland van de twintigste eeuw en vertelt het waargebeurde en schrijnende verhaal van duizenden jonge vrouwen die in kloosters gedumpt werden, waar ze dwangarbeid moesten uitvoeren. Het wordt absoluut de moeite, dus bij deze nodig ik iedereen graag uit om een van onze voorstellingen bij te wonen.”

Wie is Louis Geldof?

Privé

Louis Geldof (15) is de zoon van arts Koen Geldof en verpleegkundige Vera Lenaers. Hij heeft een oudere broer en zus de tweeling Lucas en Lente en een jongere broer, Leon. Het gezin woont langs de Brugsestraat in Oostkamp.

School

Volgt de richting Latijn-Grieks aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege (OLVA) in Assebroek. Zit in het vierde middelbaar.

Vrije tijd

Zijn vrije tijd gaat hoofdzakelijk uit naar de musicalopleiding, maar in de zomermaanden gaat Louis ook surfen. Is aangesloten bij de O’Neill Beachclub in Blankenberge.

The post “Ik wil de nieuwe Metejoor worden”: Louis (15) te zien als de jonge Tom Waes in ‘James De Musical’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

EXCLUSIEF. Undercoverbeelden onthullen: artsen vragen cash geld voor ze aan operatie willen beginnen. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat blijkt een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »