“Ik ben vooral benieuwd”: YouTuber Acid zenuwachtig voor proces

Vandaag, donderdag, moet Nathan Vandergunst (24), beter bekend als YouTuber Acid, voor de correctionele rechtbank van Brugge verschijnen voor het publiceren van een video waarin hij de persoonlijke gegevens van meerdere Reuzegommers vrijgaf. De video werd bijna 200.000 keer bekeken voor hij offline werd gehaald.

Vandergunst werd rechtstreeks gedagvaard door een voormalig lid van studentenclub Reuzegom en diens ouders, die een bekend restaurant hebben in Antwerpen dat ook werd genoemd in de video. Acid moet zich verantwoorden voor onder andere belaging, privacy-inbreuken, elektronische overlast en laster: hij riskeert tot twee jaar cel en een zware boete. De ouders vragen ook 200.000 euro schadevergoeding.

Schrik

Acid is zenuwachtig voor zijn proces, gaf hij toe. “Ik ben blij dat het eindelijk 18 januari is”, klonk het voor aanvang in de rechtbank. De jongeman zei ook vooral benieuwd te zijn naar wat er gaat gebeuren, “en of ik zwaarder gestraft zal worden dan de Reuzegommers”.

Vooral het feit dat hij een zware geldsom zou moeten betalen, schrikt hem af. “Daarmee kunnen ze me echt pijn doen”, zei hij.

Steun van fans

Tegelijk waren verschillende jonge fans van de YouTuber afgezakt naar de rechtbank in Brugge, sommigen zelfs vanuit Geel. “Ik ben blij dat er zo veel volk is. Dat doet echt deugd, ik voel me gesteund”, aldus Acid.

Hij herhaalde ook dat hij het opnieuw zou doen, want volgens hem was iedereen boos over het vonnis in de zaak-Reuzegom. “Ik ben trots op wat ik heb gedaan (…) Ik heb gewacht op de media, maar die deden niets.”

De advocaat van de YouTuber, Walter Van Steenbrugge, zal vrijheid van meningsuiting pleiten. Ook het feit dat de persoonlijke info over de Reuzegommers op het internet terug te vinden was, zal worden gebruikt in de verdediging.

Video

De bal in deze rechtszaak ging aan het rollen toen Acid in mei vorig jaar een video publiceerde over het proces rond de dood van Sanda Dia tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Acid noemde meerdere Reuzegommers bij naam en deelde persoonlijke informatie over hen. YouTube haalde de video uiteindelijk offline.

In de video kwam echter ook een voormalig lid aan bod dat niet bij de fatale doop betrokken was. Die jongeman moest in het dossier dan ook niet voor de rechtbank verschijnen. Zijn ouders werden in hun restaurant in Antwerpen plots geconfronteerd met valse reservaties en erg veel negatieve recensies.

Het West-Vlaamse parket besliste om geen onderzoek te starten naar de bewuste video, waarop de ex-Reuzegommer en zijn ouders met een rechtstreekse dagvaarding op de proppen kwamen.

The post “Ik ben vooral benieuwd”: YouTuber Acid zenuwachtig voor proces is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »