Gewezen internationaal UCI-commissaris Marc Vandevyvere (77) is overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Marc Vandevyvere (77) uit Kortrijk dinsdagavond gestorven. Hij was destijds alombekend in wielermiddens. Van sportafgevaardigde bij de KBWB afdeling West-Vlaanderen, groeide hij door tot internationaal UCI-commissaris. In die functie trok hij meermaals naar de Ronde van Frankrijk. De derde keer in 2000 zelfs als voorzitter van de jury.

Marc werd in 1975 sportafgevaardigde, later secretaris van de Koninklijke Sporting Club Kuurne, de organisator van de jaarlijkse profwielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Eind datzelfde jaar was hij al nationaal commissaris van de Belgische Wielrijdersbond. Na zijn brevet van nationaal UCI (de internationale wielerunie)-commissaris behaalde hij in 1991 met onderscheiding zijn diploma van internationaal commissaris (A-statuut) in het Spaanse Valencia.

Het leverde hem opdrachten op in nauwelijks bij te houden internationale één- en meerdaagse wielerwedstrijden. In Atlanta maakte Marc in 1996 op de Olympische Spelen als aankomstrechter deel uit van het leidinggevende kwartet van het internationale college van commissarissen, dat verantwoordelijk was voor het correcte verloop van het complete wielerprogramma.

Afscheid in intieme familiekring

Beroepshalve was Marc bediende bij het toenmalige Belgacom. Hij was de echtgenoot van Marie-Claire Vandekerckhove en vader van een zoon Filip.

Marc kan enkel op donderdag 18 januari van 15 tot 19 uur begroet worden in het Uitvaartcentrum Snoeck, Bellevuestraat 24 in Izegem.

Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

The post Gewezen internationaal UCI-commissaris Marc Vandevyvere (77) is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »