Belgian Cats worden ambassadrices van Stichting tegen Kanker

De Belgian Cats worden ambassadrices van Stichting tegen Kanker. Dat meldt de stichting donderdag. Als ambassadrices zullen de Belgische basketbalvrouwen actief bijdragen aan diverse initiatieven.

“We zijn enorm verheugd om deze samenwerking met Stichting tegen Kanker aan te gaan”, zegt Koen Umans, general manager van de Belgian Cats. “Onze speelsters zullen de titel van ambassadrice met heel veel trots dragen. Iedereen kent wel iemand die getroffen is door deze verschrikkelijke ziekte, dus willen we er dan ook alles aan doen om ons steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker.”

De samenwerking moet niet alleen de aandacht vestigen op het werk van de stichting, maar ook bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn over de ziekte en aan het onderzoek en de ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten.

Tijdens de wedstrijden van de Belgian Cats op het Olympisch kwalificatietoernooi in Antwerpen op 8, 9 en 11 februari zullen er fanshirts worden verkocht ten voordele van de Stichting tegen Kanker.

The post Belgian Cats worden ambassadrices van Stichting tegen Kanker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »