Bart Moeyaert op shortlist voor Hans Christian Andersen Award

Bart Moeyaert staat op de shortlist van het International Board on Books for Young People voor de Hans Christian Andersen Award van 2024.

“Ik ben trots dat ik je kan vertellen dat ik samen met Marina Colasanti uit Brazilië, Heinz Janisch uit Oostenrijk, Lee Geum-yi uit Korea, Timo Parvela uit Finland en Edward van de Vendel uit Nederland genomineerd ben voor deze internationale prijs. Drie keer eerder al had ik de eer op de shortlist te staan — in 2002, 2012 en 2020”, laat Moeyaert weten op sociale media.

De genomineerde illustratoren zijn Cai Gao uit China, Iwona Chmielewska uit Polen, Nelson Cruz uit Brazilië, Elena Odriozola uit Spanje, Sydney Smith uit Canada en Paloma Valdivia uit Chili.

De twee winnaars worden bekendgemaakt tijdens de IBBY Persconferentie op maandag 8 april 2024 op de Internationale Kinderboekenbeurs in Bologna. De medailles en diploma’s zullen aan de winnaars worden uitgereikt tijdens het 39ste IBBY Congres in Triëst, Italië (30/08 tot 01/09/24).

The post Bart Moeyaert op shortlist voor Hans Christian Andersen Award is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »