Acid op proces gesteund door (spijbelende) fans: “Het is me de strafstudie waard”

YouTuber Acid moet donderdag voor de rechter verschijnen, in de zaak rond het verspreiden van persoonlijke informatie van enkele leden van studentenclub Reuzegom. Voor aanvang van de procesdag werd de jongeman in de rechtbank van Brugge ontvangen door enkele tientallen fans.

 

Meer krantenkoppen in België

Delhaize St. Rochus verwelkomt de robot Broelie: Van ‘Waar vind ik’ tot leuke ‘Wist je datjes’

De toekomst komt ineens heel dichtbij met een interactieve robot die je begeleidt naar jouw gezochte product in de winkel en het Delhaizeteam ondersteunt bij het aanvullen van de schappen. “Broelie is uniek in de regio. We willen hem vooral inzetten om de ‘100% Kortrijk’-producten in de kijker te plaatsen”, zegt zaakvoerder Jeroen Demeersseman.
The post Delhaize St. Rochus

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Feestweekend KLJ Tiekakewa met tiende eetfestijn en vijfde oldtimer rondrit

Zondagochtend was KLJ Tiekakewa al vroeg uit de veren om alles klaar te zetten voor het ontbijt in het ontmoetingscentrum in de Groeningestraat in Kaster. Om 9 uur startte vervolgens de rondrit voor oldtimer tractoren, gevolgd door het jaarlijkse eetfestijn met warme beenham en frietjes. “We verwachten ongeveer 200 mensen die gezellig mee komen tafelen vanmiddag”, aldus hoofdleider Jelmer Vandebuerie

Lees meer »

Nils (14) heeft grote ambities in de kartingwereld: “De droom om F1-piloot te worden, blijft levendig”

Nils Lelaure (14) uit Kortrijk heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een talent in de kartingwereld. Al op jonge leeftijd raakte hij gebeten door de snelheid en competitie, en sinds vijf jaar neemt hij deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. In 2021 eindigde Nils als achtste in de mini-categorie van de Coupe de France, een knappe prestatie voor

Lees meer »

Hezbollah is contact kwijt met mogelijke nieuwe leider: wie is Hashem Safieddine?

Hashem Saffiedine, de gedoodverfde opvolger van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah die vorige week werd gedood, zou omgekomen zijn bij een aanval op Beiroet. Dat beweren althans anonieme Israëlische bronnen. Als het nieuws bevestigd wordt, zou dit opnieuw een stevige klap betekenen voor de sjiitische organisatie. Wie is Hashem Safieddine en welke rol speelt hij binnen Hezbollah?

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »