Zestiger uit Kortrijk riskeert zes maanden cel voor gewelddadige burenruzie

Sloeg een 62-jarige man uit Kortrijk zijn buurman hardhandig van zijn scootmobiel of kwam de man zelf ten val en probeerde hij de schuld op zijn buurman de steken? De twee hebben al lang ruzie en hebben elk hun versie van de feiten. De vermeende agressor riskeert zes maanden cel en 400 euro boete.

De feiten dateren al van 17 juli 2022. Een oudere man die slecht ter been is, kwam ’s avonds thuis met zijn scootmobiel en zou vlak voor zijn voordeur langs achter neergeslagen zijn. Zijn buurman zou hem een harde slag gegeven hebben waardoor de man een kaakbreuk opliep en op de grond viel. Nadien gooide de man bovendien nog een emmer water over het slachtoffer. “Hij heeft mijn cliënt daar weerloos achtergelaten op de grond en hij moest achteraf meerdere operaties ondergaan”, zei de advocaat van het slachtoffer.

Tien pinten

De beklaagde ontkent echter de slagen. Volgens hem had de man die avond te veel gedronken en viel hij zelf omver. “Hij gaf zelf toe dat hij tien pinten gedronken had”, zei de advocaat van de beklaagde. “Nadien dreigde hij dat hij de val in de schoenen van mijn cliënt zou schuiven. Daarom heeft hij inderdaad een emmer water over hem gegooid. Hij beschuldigt mijn cliënt uit puur winstbejag.”

Het slachtoffer vroeg ruim 11.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 7 februari.

The post Zestiger uit Kortrijk riskeert zes maanden cel voor gewelddadige burenruzie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »