“Webshops doen Fun de das om”: verlieslatende speelgoedketen zoekt overnemer, onzekerheid voor 210 medewerkers

Slecht nieuws voor de personeelsleden van Fun: de van oorsprong West-Vlaamse speelgoedketen – waarvan de hoofdzetel nog steeds in Brugge zit – staat op de rand van een faillissement. De raad van bestuur heeft dinsdagavond besloten besloten om een overnemer te zoeken voor de 28 verlieslatende winkels, waarvan er zich zeven in West-Vlaanderen bevinden. Maandag start er grote uitverkoop om het loon van de medewerkers te kunnen blijven betalen. “Dat baart ons veel zorgen, die winkels zijn daar totaal niet op voorbereid”, meent het ACV.

Er staat de 210 personeelsleden van de Fun-winkels een bijzonder onzekere periode te wachten. De directie van de Pardis-groep (de Waalse eigenaar van onder meer de Trafic-winkels die in 2018 Fun in handen nam, red.) heeft dinsdagavond laten weten dat ze alle activiteiten van de bekende speelgoedketen afstoten. Fun is al jaren verlieslatend en de raad van bestuur heeft besloten om er geen financiële middelen meer in te pompen”, laat ACV-vakbondssecretaris Jörgen Meulders weten. Naar verluidt kon het merk niet opboksen tegen de harde concurrentie, onder meer van de talloze (internationale) webshops.

Chaotische uitverkoop

Er zijn momenteel nog 28 Fun-winkels actief in ons land. In West-Vlaanderen zijn dat er nog zeven: in Veurne, Oostende, Torhout, Roeselare, Ieper, Vichte en Brugge, waar ook de hoofdzetel nog altijd gevestigd is. In eerste instantie wordt er een overnemer voor alle winkels gezocht zodat alle personeelsleden aan de slag kunnen blijven, maar Jörgen van ACV schat de kans klein in dat de directie daarin zal slagen. “Een goede overnemer die de keten nieuw leven wil inblazen? We leven op hoop… Maar we zien in dergelijke gevallen veel bedenkelijke dossiers”, klinkt het. Afhankelijk van het bod dat ze krijgen, bestaat de kans ook dat een deel van de vestigingen wordt getransformeerd tot Trafic-winkels. Wordt er helemala geen overnemer gevonden, dan is een faillissement de enige optie. Kortom: het is koffiedik kijken wat de toekomst zal brengen voor de huidige Fun-medewerkers.

Fun werd in 1925 – toen nog onder een andere naam – opgericht door de familie Coeman in het dorpje Aatrijke, nu deelgemeente van Zedelgem, als een winkeltje met schoolartikelen. De keten werd doorheen de jaren verschillende keren overgenomen.

Wat wel zeker is, is dat er vanaf maandag 22 januari een massale uitverkoop in alle winkels van start gaat. Door de stock te liquideren hoopt de directie dat al het personeel voorlopig aan de slag kan blijven. Maar deze actie baart het ACV vooral veel zorgen: “We hebben dat enkele jaren geleden ook bij Brantano gezien, dat wordt een regelrechte chaos. Al jaren komt daar niet zoveel volk meer voor de vloer, maar wie gaat daar maandag allemaal voor de deur staan? Het weinige personeel dat overblijft is daar niet op voorbereid. Ik hou m’n hart al vast, we gaan de situatie alvast goed opvolgen.”

The post “Webshops doen Fun de das om”: verlieslatende speelgoedketen zoekt overnemer, onzekerheid voor 210 medewerkers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »