Procureur die gewapende inval op tv-studio in Ecuador onderzocht doodgeschoten

De procureur die onderzoek deed naar de aanval op een tv-studio in Ecuador is doodgeschoten. Dat gebeurde in de stad Guayaquil, bevestigt justitie. 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE – Blinde vlekken in de politiek: “Hoe kan je inclusief beleid voeren als bepaalde groepen systematisch worden uitgesloten?”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

“Leerlingen ploegjes laten vormen in de turnles kan leiden tot pestgedrag”: ook deze 3 BV’s werden steeds als laatste gekozen

Het wordt al jaren afgeraden in de lerarenopleiding, maar gebeurt allicht nog elke dag: als er bij sport op school ploegjes gevormd moeten worden, mogen twee leerlingen om de beurt kiezen. Gevolg: steeds weer dezelfde, ietwat houterige klasgenoot blijft als laatste over. “Stigmatiserend en potentieel traumatiserend”, oordeelt pedagoog Pedro De Bruyckere. “Kies toch voor een creatievere manier om ploegen te

Lees meer »

Ook buiten Bosuil liep het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Inspuiting met antilichamen tegen RSV voor baby’s wordt terugbetaald

Nu de herfst begonnen is, is ook het seizoen van het respiratoir syncitieel virus (RSV) aangebroken. Het virus is verantwoordelijk voor de meeste gevallen van infecties van de lagere luchtwegen (bronchiolitis), vooral bij baby’s. Voor het eerst kunnen zuigelingen een inspuiting met antilichamen krijgen die bijna volledig wordt terugbetaald.

Lees meer »

Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis?

De netheid van Oostende is voor veel inwoners een belangrijk onderwerp. Er zijn allerlei acties, maar hoe gaat men om met overlast door meeuwen die afvalzakken openprikken, of met sluikstorters? Moet de stad strenger optreden tegen vuilnis? De partijen hebben voorstellen.
The post Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis? appeared first

Lees meer »