Onderzoek naar gebruik van term ‘omvolking’ door Brugs Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang)

Europees Parlementsvoorzitter Roberta Metsola laat een onderzoek voeren naar het gebruik van de term ‘omvolking’ tijdens de plenaire zitting door West-Vlaams Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat heeft ze dinsdag geantwoord op een vraag van het Nederlandse Europarlementslid Sophie in ‘t Veld.

In het debat over het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in Straatsburg ging Vandendriessche dinsdag dieper in op het nieuwe Europese migratiepact. Dat zou volgens hem niet tot doel hebben illegale immigratie tegen te gaan, maar meer migranten naar Europa te lokken. “Doelbewuste, georganiseerde omvolking”, zei hij.

Even later werden de uitspraken op de korrel genomen door in ‘t Veld. “Dit is de zoveelste keer dat ik mijnheer Vandendriessche naziterminologie hoor gebruiken in dit halfrond”, fulmineerde de liberale. Ze wees erop dat de term ook gebruikt is door neonazi’s in recente gesprekken met de uiterst rechtse partij AfD over de deportatie van miljoenen mensen uit Duitsland. “Dit is geen onschuldige term”, aldus in ‘t Veld, die bij de aanstaande Europese verkiezingen lijsttrekker van Volt België is.

Wederzijds respect

In ‘t Veld drong er bij Metsola op aan om eindelijk te laten onderzoeken of het gebruik van de term in het Europees Parlement aanvaardbaar is. De voorzitster stemde in. Artikel 10 van het interne reglement stelt dat het gedrag van de leden “wordt ingegeven door wederzijds respect en berust op de waarden en beginselen zoals vastgelegd in de Verdragen en met name in het Handvest van de grondrechten”.

Vandendriessche is niet onder de indruk. “De totalitaire EU duldt geen tegenspraak over haar nefast opengrenzenbeleid. Wij zullen ons nooit de mond laten snoeren”, reageert hij dinsdagavond in een persbericht.

The post Onderzoek naar gebruik van term ‘omvolking’ door Brugs Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »