“Met grappige dialogen en kattige gesprekken”: toneelgilde De Lanteern brengt dit jaar komedie ‘De kat in de kelder’

Kachtem Bij Toneelgilde De Lanteern is men duchtig aan het repeteren om straks weer 13 keer, tussen vrijdag 23 februari en zaterdag 16 maart, voor een volle zaal te spelen. Het stuk ‘De kat in de kelder’ is naar goede Kachtemse traditie een komedie. De regie is dit jaar in handen van An Deryckere.

Bij de Kachtemse Toneelgilde staat men straks al voor de 73ste jaar op de planken, maar de vereniging krijgt ook nieuw bloed. Dit keer geen debuterende acteurs, maar de al vrij uitgebreide groep is wel aangegroeid met nieuwe leden: Simon Delarue (technische ploeg), Heidi Desmedt en Conny Abeel (beiden leescomité), Annelies Van Hamme (actrice) en Andreas Vanhauwaert (acteur). Het stuk dat men dit jaar wil brengen, ‘De kat in de kelder’, is van de hand van Pol Anrys. Een dakloos gezin wordt bij Evarist en Serafine Tanghe in huis gehaald. Een goed idee ? Of toch niet ? Het gezin van Felix en Karin wordt ondergebracht in de kelder. Daar zijn ze overduidelijk niet zo gelukkig mee. Ze bedenken een snood plan om uit hun ellende te ontsnappen. En dat geeft natuurlijk aanleiding tot komische situaties, grappige dialogen en kattige gesprekken. “Het gaat om situatiehumor, maar er zit ook best wel wat actie in”, zegt An Deryckere. Ze neemt nu voor de derde keer de regie bij De Lanteern in handen, maar wie meer wil weten, moet dus maar een kijkje aan nemen.

Afgelopen weekend was De Lanteern opnieuw op toneelweekend te gast aan de kust

De cast bestaat dit jaar uit Johan Vandoorne, Katrien Lecluyse, Sofia Vanhaverbeke, Fanny Oplinus, Marleen Eeckhout, Dieter Beernaert, Rik Delarue, Dorine Dewitte, Bart Verbeke en Shirley Seynaeve. Marieke Declercq is regie-assistente en de souffleur heet Michaël Verschatse. Afgelopen weekend was een grote delegatie opnieuw op toneelweekend in Koksijde. “Er wordt daar uiteraard gerepeteerd, maar ook heel wat mensen die niet effectief mee spelen maar tot De Lanteern-familie behoren gaan met ons mee”, zegt voorzitster Sofia Vanhaverbeke.

Ze wil ook de sterke technische ploeg nog eens bedanken, die ook dit jaar weer zal zorgen een mooi decor en de volledige medewerkersploeg die ervoor zorgt dat alle voorstellingen vlekkeloos verlopen.

Er zijn nog een kleine 300 kaarten beschikbaar via www.lanteern.be

The post “Met grappige dialogen en kattige gesprekken”: toneelgilde De Lanteern brengt dit jaar komedie ‘De kat in de kelder’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »