Kunstenares Marleen toont nog tot eind januari haar schilderijen in Izegemse bibliotheek

Marleen Moerman stelt nog tot eind januari haar schilderijen tentoon aan de kunstmuur van de bibliotheek. “Geen figuratieve, maar abstracte werken”, zegt Marleen.

Marleen Moerman (69) woont in de Meensesteenweg en was kleuterleidster van beroep. “Een job waarin ik creatief kon zijn”, zegt ze. “Maar ik teken en schilder graag en creatie van materialen en kleuren boeien mij. Later, zeker na mijn pensioen, begon ik meer en meer schilderijen te maken met acrylverf. Ik ben een autodidact en ging nooit naar een kunstacademie. Ik volgde wel eens cursussen om technieken aan te leren.”

Reliëf

Marleen schildert weinig of geen figuratieve werken. “Het zijn meestal abstracte werken. Als ik een nieuw schilderij begin, dan weet ik meestal niet wat het zal worden. Het ontstaat vanuit de ingesteldheid, de sfeer en de bewogenheid van het moment. En materie is een constante in mijn beeldende expressie. Die materie kies ik zorgvuldig uit: lood, verroest ijzer dat ik regelmatig bij een schroothandelaar ga zoeken, stoffen, …”

“Metalen bijvoorbeeld zijn niet gemakkelijk aan te brengen op doek, het vraagt een speciale techniek. Ik breng verschillende verflagen aan met een mes. Laag op laag, soms zie je onderliggende lagen er doorkomen. Het zijn werken met een reliëf, minimalistisch qua vormgeving maar wel vaak grote schilderijen. Een naam geef ik ze meestal niet omdat ik vind dat iedereen er zijn eigen idee, zijn eigen visie kan over hebben.”

Eigen atelier

Marleen heeft een eigen atelier thuis. “Gemakkelijk, omdat je dan al iets mag laten liggen als je een moment geen inspiratie meer hebt en het doek later verder kan afwerken.” Marleen stelde al vrij veel tentoon. “Ik deed onder andere verschillende keren mee aan ‘Buren bij Kunstenaars’, stelde verschillende keren tentoon met de ‘Werkgroep Beeldende Kunst’ in Izegem en deed ook al een viertal keer mee met ‘Kunst in de Leiestreek’, dat gelinkt is aan fiets- en wandelroutes. In september doe ik mee aan een dergelijke tentoonstelling in Deinze.

Je kan de werken van Marleen Moerman bekijken tijdens de openingsuren van de bib.

The post Kunstenares Marleen toont nog tot eind januari haar schilderijen in Izegemse bibliotheek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »