Joren Vermoesen ziet Avanti nu al triomferen: “Play-off duel tegen tweelingbroer zou tof zijn”

De competitie is nog niet eens halfweg en Avanti Brugge heeft in TDM2a al een straat voorsprong op de achtervolgers. Een van de nieuwkomers is Joren Vermoesen. Hij verliet vorige zomer zijn moederclub Aalst en werd voor het eerst gescheiden van zijn tweelingbroer. Die staat met Oostkamp aan de leiding in TDM2b. Of hoe de broers mekaar mogelijks terugzien in de play-offs.

Joren Vermoesen windt er geen doekjes om: “Natuurlijk is het niveau niet hetzelfde als wat we bij Aalst gewoon waren. We maakten Europese duels mee, speelden de play-off finale in eerste klasse en werden met Gent kampioen in tweede klasse. Anderzijds draag ik bij Avanti meer verantwoordelijkheid en vallen de resultaten reuze mee.”

Dat laatste is een understatement, want de Bruggelingen leiden ongeslagen en hebben drie en vier winstmatchen bonus op de naaste achtervolgers. “Het lijkt er dus op dat we in de A-reeks als eerste zullen eindigen. Het zou goed zijn als er ook een kampioen over de beide reeksen aangeduid kan worden, maar momenteel ben ik er niet zeker van of er nog een nacompetitie komt. Blijkbaar zijn er weinig ploegen geïnteresseerd om in TDM1 te gaan spelen. Waarom dan nog zo’n tweede deel organiseren? Anderzijds: in de B-reeks leidt Oostkamp, waar broer Joeri speelt, royaal. Een play-off duel tegen mijn broer zou tof zijn!”

Hereniging

Het is ook de allereerste keer dat de broers niet samen in een team spelen. “Vorig seizoen scheurde ik de voorste kruisband van mijn knie. Daarvoor was er al contact geweest met Avanti en ik had er meteen een goed gevoel bij. Ik kreeg de tijd om rustig te revalideren en ondertussen had Joeri een overeenkomst met Oostkamp. Ooit nog eens samenspelen zou leuk zijn.” (MD)

Zondag 21 januari om 17 uur: Tongeren One Avanti Brugge One.

The post Joren Vermoesen ziet Avanti nu al triomferen: “Play-off duel tegen tweelingbroer zou tof zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club Wevelgem: “We hebben vertrouwen getankt op Varsenare”

Zwevegem Sport, vorig seizoen met vlag en wimpel de titel gepakt in eerste provinciale, gaat door op zijn elan. Op de eerste speeldag werd met 2-4 gewonnen op Varsenare. Komend weekend staat de topper tegen Wevelgem op het programma. Voor ex-Wevelgemnaar Mathias Meulenyzer wordt het iets speciaals.
The post Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club

Lees meer »

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »