Jan De Metsenaere wordt onafhankelijk raadslid in Maldegem: “Met gemengde gevoelens”

Het blijft rommelen binnen de Maldegemse politiek. Nadat Peter T. Van Hecke in oktober vorig jaar N-VA verliet om als onafhankelijk schepen te gaan zetelen en de lijst Ons Dorp te lanceren, verlaat nu ook gemeenteraadslid Jan De Metsenaere de partij. “Het was niet makkelijk om deze beslissing te nemen, maar ik wil geen concessies doen.”

“Na dertien jaar geleden aan de wieg gestaan te hebben van N-VA Maldegem, was dit geen evidente beslissing”, vertelt Jan De Metsenaere. “Na een maandenlange bewogen zoektocht naar een lijsttrekker had ik eind september al mijn ontslag ingediend als voorzitter. De afgelopen maanden heb ik intensief nagedacht over mijn politieke toekomst en de koers die ik wil varen als gemeenteraadslid. Na zorgvuldige overweging en diverse overleggen heb ik nu besloten om als onafhankelijk raadslid verder te gaan. Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik mezelf niet meer zie functioneren als lid van de huidige fractie en zo het nastreven van mijn idealen en visie voor Maldegem niet op een optimale manier kan verwezenlijken.”

geen concessies

“Het was niet makkelijk om deze beslissing te nemen, maar ik wil geen concessies doen aan mijn principes en de belangen van de Maldegemse bevolking. Binnen de huidige meerderheid blijf ik me dan ook onverminderd inzetten voor een welvarend, warm en veilig Maldegem. Mijn jarenlange ervaring als gemeenteraadslid, als zoon van een ervaren gemeenteraadslid en met vele jaren in het lokaal bestuur op de teller, stellen mij in staat om op onafhankelijke wijze de belangen van onze inwoners te behartigen”, besluit Jan De Metsenaere, die nog geen uitspraken doet over zijn politieke toekomst en met waardering terugblikt op zijn periode bij N-VA Maldegem. “Ik ben dankbaar voor de samenwerking en hoewel ik nu een andere weg insla, zal ik te allen tijde openstaan voor constructieve samenwerking met alle politieke partijen die het belang van Maldegem centraal plaatsen”, klinkt het.

The post Jan De Metsenaere wordt onafhankelijk raadslid in Maldegem: “Met gemengde gevoelens” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »