Florizoone Horecamaterialen wint Heureka Award 2024

Op dinsdag 16 januari mocht schepen van Lokale Economie Alain Lynneel (Vooruit) de winnaar van de Heureka Award 2024 bekendmaken. Met de Heureka Award wordt jaarlijks in aanloop naar de Horecabeurs door een vakjury onder de standhouders gezocht naar nieuwe, innovatieve en originele producten of diensten. Florizoone, de speciaalzaak voor horecamateriaal uit Oostende, won deze editie met de Turbochef Plexor, een modulaire ovenlijn.

Op 5 februari opent de 15e editie van de Horecabeurs in het MEC Staf Versluys. De beurs is een van de grootste in zijn soort in Vlaanderen en mag jaarlijks ook heel wat innovatieve producten en diensten verwelkomen.

Voor de Heureka Award ‘24 schreven zich dit jaar liefst 24 bedrijven in. De vakjury (bestaande uit Seaweedchef Donald Deschagt, marsepeinmeester Anthony Lams, Jürgen Nijs van Horeca Forma, Kobe Cardinaels van Cardi’s Café en ondergetekende) wachtte dit jaar dan ook een moeilijke opdracht.

Uit alle inschrijvingen puurde de jury uiteindelijk een selectie van vijf genomineerden: Flowers Forever, dat zijden bloemboeketten voor Horeca & B2B verhuurt, Dekuyper Products met zijn Co2-neutrale dispensers en navulling, Spuntini BV met Jeremy’s Relish (gemaakt van voor verkoop in supermarkten afgekeurde groenten), Casteleyn Horecamateriaal BV met de revolutionaire Winterhalter vaatwas Clima Plus en Florizoone met de modulaire ovenlijn Turbochef Plexor.

Rapid cooking

Die laatste won finaal het pleit. “Deze spectaculaire innovatie in rapid cooking is speciaal ontworpen voor de moderne keuken, telt drie technologieën op een gebruikersinterface, beperkt het stroomverbruik en kan door een personeelslid bediend worden”, vatte jurylid Jürgen Nijs de kwaliteiten van het toestel samen.

Opmerkelijk was dat de vijf genomineerden met hun producten bijzondere aandacht voor duurzaamheid, energiebesparing en milieuvriendelijkheid etaleerden. (MM)

De Horecabeurs opent op 5 februari de deuren in het MEC Staf Versluys en loopt tot en met 8 februari. De vakbeurs, waarop ook diverse workshops en infosessies worden gegeven, brengt op 7.000 m² zo’n 160 standhouders samen.

The post Florizoone Horecamaterialen wint Heureka Award 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »