Feestzaal Maelstede wordt één dag lang pop-up restaurant tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne: “Op vraag van gemeentebestuur”

Op zondag 25 februari wordt feestzaal Maelstede, gelegen op een steenworp van de aankomstlijn van Kuurne-Brussel-Kuurne, omgedoopt tot een exclusief pop-up restaurant met de naam Santo Asino. Nadat in november vorig jaar bekend raakte dat zowel de ploegenvoorstelling als het startschot van Kuurne-Brussel-Kuurne vanaf 2024 naar het centrum van Kortrijk verhuizen, betekent dit eveneens dat na twintig jaar het VIP-gebeuren van deze wedstrijd niet meer zal plaatsvinden op domein Maelstede.

De teleurstelling onder fans en betrokkenen was groot toen begin november bekend werd dat de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne vanaf 2024 in Kortrijk zou van start gaan. Een actiegroep werd snel opgericht op Facebook om te proberen de ploegenvoorstelling en de start van Kuurns mooiste in Kuurne zelf te houden. Ondanks het felle protest op de Facebookpagina van de actiegroep, bleek het te laat om het besluit van de organisatie terug te draaien.

Santo Asino

De afgelopen maanden circuleerden reeds talloze ideeën op de actiegroep om alsnog op de dag van de wedstrijd een waar volksfeest te laten losbarsten in de ruime omgeving van de Sint-Pieterskerk. De grootste verrassing kwam deze week echter van het Huis Van Wonterghem, dat feestzaal Maelstede voor één dag transformeert tot een restaurant tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne. “Domein Maelstede was twintig jaar lang de plek voor de ontvangst van de vips van de wedstrijd”, opent Gregory Van Wonterghem het gesprek. “Ook wij waren verrast door het nieuws in november. Toen kregen we plotseling de vraag van het gemeentebestuur of we een familiedag wilden organiseren nu onze feestzaal op die dag leeg zou blijven. We noemden deze dag Santo Asino, wat ‘Heilige Ezel’ betekent, een term bedacht door het gemeentebestuur. Bovendien is Asino ook een oud fietsmerk.”

Op deze bijzondere dag biedt pop-up restaurant Gustaaf dezelfde formule aan als tijdens de coronapandemie. Iedereen kan een tafeltje reserveren en er à la carte de lunch nemen. Na de maaltijd kunnen gasten vervolgens rustig naar de aankomst van de wedstrijd gaan kijken en daar in de aanwezige horecagelegenheden nog iets drinken. Op deze manier kan iedereen een VIP-ervaring beleven door de aangeboden lunchformule.

Voor wie erbij wil zijn op 25 februari, is snel handelen de boodschap, aangezien slechts 200 personen worden toegelaten tot het pop-up restaurant. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website van Huis Van Wonterghem, die te vinden is op www.vanwonterghem.be.

The post Feestzaal Maelstede wordt één dag lang pop-up restaurant tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne: “Op vraag van gemeentebestuur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »