Families Moeyaert en Baert nemen afscheid van vissersschip Ramblers uit ‘Een jaar op zee’

De families Moeyaert en Baert uit Nieuwpoort hebben afscheid genomen van hun vissersschip, de Z-279 ‘Ramblers’. Het 55 jaar oude schip heeft zijn laatste reis gemaakt vanuit Nieuwpoort naar Gent, waar het zal worden gesloopt. Het schip en de bemanning werden vorig jaar bekend door hun deelname aan de tv-serie ‘Een jaar op zee’, gepresenteerd door Bruggeling Wim Lybaert.

De families, die diep geworteld zijn in de visserij, kijken nu uit naar de aankomst van hun nieuwe schip, hoewel de exacte datum nog niet bekend is. Het oorspronkelijke schip werd in 1969 gebouwd op de scheepswerf Jos Deweert in Oostende en voer aanvankelijk als de O.279 Ramblers, een plankenvisser voor de rederij Ramblers BVBA. Op 11 december 1992 verhuisde het schip naar Zeebrugge als thuishaven en veranderde het matriculatienummer naar Z.279 Ramblers.

Op dat moment werd het schip omgebouwd tot een bokkenvisser en werd de motor afgesteld op 300 pk om het te kunnen classificeren als een Eurokotter, waardoor het mocht vissen in de 12-mijls zone. In 1996 werd het schip verlengd en kreeg het een nieuwe motor. Voor extra stabiliteit werd het schip in 1998 opnieuw een stukje langer gemaakt. In 2005 werd het vaartuig verkocht aan de rederij bv Antwannie, die het tot op heden als Eurokotter in bedrijf heeft gehouden, voornamelijk in het kleinere segment van de visserij. (PG)

The post Families Moeyaert en Baert nemen afscheid van vissersschip Ramblers uit ‘Een jaar op zee’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zo dronken dat hij ons niet meer herkende”: opvolgtraject moet nieuwe ziekenhuisopname voorkomen bij jongeren

Noah* (17) wordt sinds een ziekenhuisopname met een alcoholvergiftiging intensief begeleid om de kans op herval zo klein mogelijk te maken. "Hij had zoveel gedronken dat hij zijn vrienden en zelfs ons niet meer herkende", getuigt zijn moeder Hadewijch*. De intensieve begeleiding maakt deel uit van een proefproject in het ZAS Augustinus in Wilrijk. Voorlopig wordt de zogenoemde ‘alcoholpoli’ grotendeels

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »

Hoe hard zal onweer tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Dinsdag zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer tekeergaan? Aan wat mogen we ons

Lees meer »

“Of Jannie Haek kan veranderen, hangt van één ding af”: expert over de leiderschapscursus die CEO Nationale Loterij moet volgen

De raad van bestuur heeft beslist: Jannie Haek (59) blijft op post. Wel moet de fel gecontesteerde CEO van de Nationale Loterij een leiderschapscursus volgen – zoals HLN vorige week al berichtte. De vakbonden reageren meewarig. Hebben ze gelijk dat een oude vos zijn streken niet verleert? Of kan Haek na dertig jaar in leidinggevende functies alsnog veranderen? Jesse Segers,

Lees meer »

Team 2030 haalt zwaar uit naar burgemeester Youro Casier: “Hij verschuift zijn verantwoordelijkheid naar de inwoners”

Na N-VA laat ook de andere oppositiepartij Team 2030 zijn stem horen over het veelbesproken item van de opstoot van diefstallen en inbraken in Wervik. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) deed maandag een oproep tot alle politieke partijen en de inwoners om samen te werken voor meer veiligheid in Wervik-Geluwe.
The post Team 2030 haalt zwaar uit naar burgemeester Youro

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Tijd tikt voor Les Bleus: dwingen ze nog verlengingen af, of trekt Spanje het over de streep richting EK-finale?

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk momenteel om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Wie wint de kraker in de Allianz Arena? Het staat op dit moment 2-1. De Fransen kwamen op voorsprong, maar eerst een prachtgoal van Yamal en nadien Olmo zorgden voor de ommekeer. Wat gebeurt er nog in de tweede helft?

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

Brugge legt een natuurbegraafplaats aan

In Brugge was natuurbegraven tot nu toe nog niet mogelijk, maar de Stad wil tegemoet komen aan de grote vraag en de mogelijkheid bieden om de assen van een overledene in een begraafplaats met natuurlijke omgeving te begraven. Op de site De Blauwe Toren is een natuurbegraafplaats aangelegd. Vanaf september zal natuurbegraven kunnen.
The post Brugge legt een natuurbegraafplaats

Lees meer »