45.000 van de 220.000 herbruikbare drankbekers zijn spoorloos na De Warmste Week in Brugge

45.000 van de 220.000 herbruikbare brekers die de Stad Brugge voor de horeca op ‘t Zand tijdens De Warmste Week aangekocht had, zijn verdwenen. “Een normale zaak”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM rekent bij elk evenement op een verlies van 5 à 10 procent bekers.”

De Stad Brugge had nog van vorige evenementen 20.000 herbruikbare bekers en kocht er nog 200.000 euro bij voor De Warmste Week. De bedoeling was dat de horeca op ‘t Zand geen glazen of plastieken wegwerpbekers zou gebruiken. Goed voor het klimaat én voor de veiligheid. Die aankoop kostte de Brugse stadskas 10.000 euro.

Spoorloos

De herbruikbare bekers waren niet enkel voor De Warmste Week, Brugge wil ze ook ter herschikking stellen van lokale verenigingen en gebruiken voor andere manifestaties. Op Oudejaarsavond hadden ze ook al hun nut tijdens Vlaanderen Zingt en de lasershow op ‘t Zand, ingericht door het Comité voor Initiatief.

Uit tellingen blijkt nu dat 45.000 bekers spoorloos zijn. Er waren nochtans inzamelbakken op ‘t Zand en stewards maanden muziekliefhebbers aan om hun bekers daarin te deponeren. Blijkbaar zijn toch nog vele bekers kapot geraakt of meegenomen door de toeschouwers van de VRT-concerten op ‘t Zand.

Geen ramp

Volgens Brugs burgemeester Dirk De fauw is dat geen ramp. Integendeel : “OVAM rekent bij elk evenement op een verlies van 5 à 10 procent herbruikbare bekers. Wij verliezen er per avond amper 2,6 procent. Dat is een uitstekend resultaat. De kostprijs van 10.000 euro wordt meer dan gecompenseerd.”

“Want we hebben 30.000 euro standgeld ontvangen voor de extra drankstanden op ‘t Zand. Voor de lokale horeca daarentegen was alles gratis. Als dat geen ondersteuning is van onze lokale ondernemers!”

Wasstraat

Normaal gezien zijn 60.000 bekers voor evenementen tot 15.000 toeschouwers op ‘t Zand ruimschoots voldoende. Maar de wasstraat van het maatwerkbedrijf ODAS – het vroegere Footstep – kan slechts 41.000 bekers per nacht reinigen. Vandaar dat Brugge er meer nodig had voor De Warmste Week.

The post 45.000 van de 220.000 herbruikbare drankbekers zijn spoorloos na De Warmste Week in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »