Wereldwijd minder rokers, in België daalt aantal rokers wel trager dan in meeste buurlanden 

Er zijn wereldwijd minder rokers. Dat blijkt uit een rapport van het WHO. Terwijl in 2000 nog een op de drie volwassenen rookte, is dat nu een op de vijf. In België rookt nog een op de vier volwassenen. Dat is ook een daling sinds 2000, al daalt het aantal minder snel dan in de meeste van onze buurlanden. 

Meer krantenkoppen in België

Van de baan: US Open-winnaar Sinner definitief vrijgepleit van dopinggebruik

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van Jannik Sinner (23). De Italiaanse tennisser, vorige week nog laureaat op de US Open, werd op 19 augustus al vrijgesproken door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor zijn dubbele positieve test op minieme hoeveelheden reststoffen clostebol, een anabole steroïde.

Lees meer »

Frans is oudste en Shirley jongste kandidaat gemeenteraadsverkiezingen: “We hopen op drie zetels”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober dingen 84 kandidaten naar onze stem. Er komen vier partijen in het strijdperk: CD&V+, N-VA, Voor Oudenburg en Vooruit. Onder de kandidaten is Frans Denys (82) de oudste en Shirley Dumon (wordt op 14 september 18) de jongste. We luisterden naar hun motivatie om aan politiek te doen, waarom ze voor N-VA en Vooruit

Lees meer »

“Dit is een act voor in een stripclub”: Katy Perry opnieuw onder vuur met door optreden op de VMA’s

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Eerder deze zomer kreeg ze al kritiek op haar nieuwe videoclip ‘Woman’s World’ en nu ligt ze opnieuw onder vuur na haar optreden op de MTV Video Music Awards (VMA’s). “Ze promoot feminisme en wil dat haar lichaam niet wordt uitgebuit, maar

Lees meer »

Blijvend met High Five naar school in Harelbeke

In 2018 startte lokaal bestuur Harelbeke met High Five in de Centrumschool. Wat begon als een proefproject om een veiligere schoolomgeving te creëren, loopt nu al in heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen. Vanaf dit jaar wordt een High Five carrousel gelanceerd.
The post Blijvend met High Five naar school in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Atletiekvedette McLaughlin-Levrone heeft nog wat in de tank om Memorial-publiek te verwennen: “Misschien loop ik wel onder 50 seconden”

Sydney McLaughlin-Levrone (25) zakt komend weekend voor de allereerste keer af naar Brussel voor de Memorial Van Damme. De Amerikaanse atletiekvedette blikte op een persconferentie terug op haar prestaties in Parijs en ook al vooruit op de Memorial en de Spelen van 2028 in eigen land. “Ik had al veel goede dingen gehoord over de Memorial en over Brussel en

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestcomité schenkt cheque aan vzw MUZURI

Het feestcomité De Pleinfeesten overhandigde een cheque van 250 euro aan de organisatie vzw MUZURI. Het gaat om een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Pleinfeesten in Sint-Andries. De vzw MUZURI zet zich in voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van oorlogsgeweld in Congo, meer bepaald in de regio Goma. Dit gebied
The post Feestcomité schenkt

Lees meer »