Volgende editie Design Drinks & Talks gaat door in het bekroonde Link Lab Creative Offices

Op donderdag 18 januari om 19 uur staat de volgende editie van Design Drinks & Talks gepland. Het inspiratie- en netwerkevent gaat door in Link Lab Creative Offices. Begin deze maand ontving het Kortrijkse team van Link Lab de prestigieuze Small Workplace award op het World Architecture Festival voor hun kantoor op de Veemarkt. “De keuze voor een volgende locatie voor onze Design Drinks & Talks was dus snel gemaakt”, zegt projectmanager Lisa Declercq.

Design Drinks & Talks voorziet opnieuw een gevarieerde line-up aan sprekers, allen recent genomineerd voor knappe prijzen: interieurdesigner Simon Adriaenssens van Stay Studio, Kortrijks fashion designer Charbel Abou Zeidan, creatief directeur van het nieuwe Belgische lederwarenlabel Octogony en Alyssa Lanssiers, lead Product Design Engineering bij Loop Earplugs.

Simon Adriaenssens

“Simon Adriaenssens maakt deel uit van Link Lab, een platform dat verschillende creatieve bureaus onderbrengt. Zowel urban planners (Dencity), als architecten voor grote ontwikkelingen (Markland), tot ontwerpers van particuliere woningen (Us) en interieurdesigners (Stay Studio) hebben er hun werkplek.” De interieurarchitectuur van Stay Studio bevindt zich op het kruispunt van kunst, objecten, graphics en technologie.

Charbel Abou Zeidan

Charbel Abou Zeidan, genomineerd voor de Belgian Fashion Awards 2023 in de categorie Emerging Talent, doordrenkt de collecties van zijn merk Octogony met haute couture technieken, strakke lijnen en geometrische vormen. “Wat resulteert in gedurfde lederen sculpturen. Als ontwerper heeft hij een unieke esthetiek ontwikkeld die zowel tijdloos als eigentijds is.”

Alyssa Lanssiers

De derde spreker is Alyssa Lanssiers. Ze studeerde Industrial Design aan de UGent campus Kortrijk en werd geselecteerd als één van de We are the Next Generation designers tijdens Week van het Ontwerpen 2017. “Ondertussen is Alyssa lead Product Design Engineering bij Loop Earplugs, verkozen tot Scale-up van het Jaar 2023 en bekroont met de Henry van de Velde 24 Awards categorie Consumer voor de Loop Earplugs Engage.”

Design Drinks & Talks gaat door op Veemarkt 1. Het einde is voorzien omstreeks 22.30 uur. De toegang is gratis mits registratie.

The post Volgende editie Design Drinks & Talks gaat door in het bekroonde Link Lab Creative Offices is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »