“Van de nood een deugd gemaakt”: vlotter met de bus van Gullegem naar Wevelgem

Vooral voor de Gullegemse scholieren die de bus willen nemen naar SPWe in Wevelgem betekent het nieuwe vervoersnet een aanzienlijke tijdwinst. Een betere verbinding op de drukke verkeersas Gullegem-Wevelgem was een prioriteit voor het gemeentebestuur.

Het nieuwe vervoersnet dat De Lijn begin dit jaar heeft ingevoerd stootte op nogal wat weerstand van de Vlaamse busreiziger. De regeling voor Wevelgem daarentegen geeft voornamelijk een positief beeld. Dat beaamt alvast schepen van Mobiliteit Lobke Maes: “Eerst en vooral is het nieuw dat de drie deelgemeenten nu verbonden worden door één buslijn, zonder overstappen. Maar wat misschien nog een grotere impact zal hebben: voor scholieren uit Gullegem die school lopen in Wevelgem, is het nu mogelijk om hun dagelijks traject met de bus af te leggen, zonder overstappen.”

Scholierenroute

Bus 510 wordt de vaste scholierenroute, die verbindt Gullegem en Menen met stops in Moorsele en Wevelgem. Die verbinding is er ’s morgens met vertrek op het dorpsplein van Gullegem om 7.28 uur, een stop in Moorsele om 7.33 uur en aankomst in Wevelgem om 7.40 uur. De bus rijdt verder naar Menen waar hij arriveert om 7.50 uur. ’s Avonds en op woensdagmiddag wordt het omgekeerde traject afgelegd.

“Een grote vooruitgang”, vindt ook Emile Folens (16) die school loopt in SPWe. “Tot januari duurde het traject 10 tot 15 minuten langer.” “Toen De Lijn ons contacteerde om het nieuwe vervoersnet te bespreken, maakten we van de nood een deugd”, vervolgt schepen Maes. “Het lange traject was voor jongeren uit Gullegem een argument om niet SPWe als school te kiezen. Nu je SPWe onderwijs aanbiedt tot en met het zesde jaar, is een goede busverbinding een bijkomend argument om voor die school te kiezen.”

Extra stimulans

Gullegemse jongeren zoals Emile, Lennert Vuylsteke (17) en Shawny Decoo (16) hoef je niet te overtuigen. Als extra stimulans schonk De Lijn hen en zeven andere leerlingen een tienbeurtenkaart.

Verder blijft Lijn 40 tussen Kortrijk en Menen bestaan, elk half uur kan je er de bus nemen. Ook de verbinding Moorsele-Gullegem-Kortrijk verbetert. De lijnen 50a en 50b volgen vanaf Kortrijk Station hetzelfde traject via Heule en Gullegem tot Moorsele Standbeeld. Een rechtstreekse verbinding naar Lauwe valt dan weer weg. En wie van Moorsele naar Menen wil, rijdt nu over Wevelgem.

The post “Van de nood een deugd gemaakt”: vlotter met de bus van Gullegem naar Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »