Ulrich Coussaert blikt terug op debuut PDC Q-School: “De stress zat in mijn armen”

Op de PDC Q-School stonden er de voorbije week ook enkele debutanten in het Duitse Kalkar. Een van hen was Ulrich Coussaert (44) uit Veurne. Hij sneuvelde in de eerste ronde, maar is gemotiveerd om volgend jaar opnieuw deel te nemen.

Voor Ulrich was het zijn eerste deelname aan de PDC Q-School. “Het was best stresserend”, geeft hij toe. “Je ontmoet daar spelers die gemiddeldes van 90 en meer halen. Zelf zit ik rond de 75.”

Stress

In de eerste fase kunnen de deelnemers zich plaatsen voor de Final Stage. “Helaas heb ik deze eerste fase niet overleefd. Er zat meer in, maar de stress zat in mijn armen. Normaal zou ik in staat moeten zijn om enkele tegenstanders te kloppen. Het was ondanks deze uitschakeling een mooie ervaring. Dit pakken ze me niet meer af. Ik heb veel bijgeleerd en ben gemotiveerd om volgend jaar opnieuw een lap op te geven. Er hing ook een aangename sfeer en ik ben tot zondagavond gebleven om te supporteren voor de andere Belgen. Velen van hen zijn mijn vrienden en we vormen een hechte bende”, aldus Ulrich, die al op jonge leeftijd zijn eerste pijlen gooide.

Via moeder en grootouders

“Mijn moeder en grootouders hebben ook altijd darts gespeeld bij de lokale clubs en vanaf mijn elfde ging ik mee. Ook nu ben ik nog steeds fervent darter. Thuis heb ik een bord waar ik elke dag naar gooi en ik ben ook aangesloten bij Brothers of Darts. Ik train ook vaak samen met Dillen Cornet en speel wekelijks in ‘t Veld in Adinkerke. Ik gooi met Unicorn-pijlen. Het zijn pijlen van 20 gram van James Wade.”

Challenge Tour

De Q-School zit er nu op en Ulrich kijkt al uit naar de volgende tornooien. “Donderdagavond vertrek ik naar Engeland. Daar speel ik komend weekend de Challenge Tour in Milton Keynes. Ik zou graag wat punten sprokkelen in de Challenge Tour en beter presteren dan tijdens de Q-School. Na Milton Keynes zien we nog welke buitenlandse tornooien we meepikken. Ik zal normaal gezien ook een aantal Nederlandse tornooien meepikken. We organiseren binnenkort ook met onze eigen club een tornooi, dit zal op 17 februari zijn”, geeft Ulrich nog mee, die werkt als chauffeur bij Gysels en een geboren en getogen Veurnenaar is. “Ik word onder meer gesteund door mijn baas en ook door dartshop Mamut in Koksijde.”

The post Ulrich Coussaert blikt terug op debuut PDC Q-School: “De stress zat in mijn armen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van extreme regen tot 2 meter sneeuw: code rood in 6 Europese landen voor explosieve weersitua­tie

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »

Nieuwe ‘#LikeMe’-reeks speelt zich af in praktijkschool in Middelkerke, met opvallende bijrollen voor Luc Appermont en Bart Kaëll

Het vernieuwde ‘#LikeMe’ focust op Mia die samen met haar 2 mama’s naar Middelkerke verhuist om er Mode te studeren. Afwachten of "’#LikeMe’ aan zee" een even grote springplank vormt voor de piepjonge cast als de eerste seizoenen waren voor pakweg Pommelien Thijs en Camille. De jonkies krijgen alvast het gezelschap van doorwinterde bv’s als Luc Appermont en Bart Kaëll.

Lees meer »

Wie moet burgers oproepen om naar stembus te gaan nu opkomstplicht is afgeschaft? Gemeentebesturen vrezen politieke neutraliteit te verliezen

Weinig gemeentebesturen doen grote inspanningen om hun burgers te overtuigen om op 13 oktober naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent. De lokale overheden vrezen dat het nemen van maatregelen om de opkomst te bevorderen hun neutraliteit in gevaar kan brengen. "Wat is de grens tussen een neutrale oproep of een politieke campagne? Dat

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

‘De Scheet’, een zwarte kat en poserend met… een volle pmd-zak: dit zijn de opvallendste affiches voor de verkiezingen

In Moorslede dingt ene Geert Vanthuyne (Visie) met een pmd-zak naar de gunst van de kiezer. In Gent doet Open Vld’er Jurgen Geevels dat met een zwarte kat in zijn handen. Anja Sonck (N-VA) uit Denderleeuw kiest dan weer voor een knuffelleeuw. Heidi Knop (Open Vld) voor een – je raadt het nooit – gigantische ‘knop’. Soms hoef je het

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet”

De 67-jarige Chris Quicke is sinds kort de nieuwe uitbater van de openbare toiletten op de binnenkoer van het Administriatief Centrum ’t Brugse Vrije op de Burg.
The post Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet” appeared first on KW.be.

Lees meer »