Twee broers moeten 4 jaar de cel in na meer dan 100 inbraken in bestelwagens in Leiestreek 

Twee broers zijn veroordeeld tot 4 jaar gevangenis voor meer dan 100 inbraken in bestelwagens, onder meer in Menen, Kortrijk, Oostrozebeke en Waregem. Ze namen telkens werkmateriaal mee en verkochten dat dan via sociale media of op tweedehandssites. Naast hun celstraf moeten de twee broers voorlopig ook 140.000 euro schadevergoeding betalen. 

Meer krantenkoppen in België

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »