Triënnales van Brugge, Kortrijk, Beaufort en Duinkerke ondertekenen samenwerkingscharter

De Triënnale Brugge ondertekende samen met de triënnales van Kortrijk, Beaufort en Duinkerke (FR) een samenwerkingscharter. Met dit akkoord worden de banden tussen de kunstentriënnales van Vlaanderen en Noord-Frankrijk aangehaald en een structurele samenwerking opgezet.

De kunstentriënnales waaronder Triënnale Brugge, Triënnale Beaufort en Triënnale Kortrijk voor Vlaanderen en Triënnale Art & Industrie voor Frankrijk engageren zich met de ondertekening van dit charter om jaarlijks aan kennisdeling en – uitwisseling te doen rond kunst in de publieke ruimte.

Door het delen van ervaringen en het professioneel netwerk willen de triënnales vooruitgang boeken in de transformatie van de sector met respect voor mens en omgeving.

Samen sterker

Voor Triënnale Brugge ondertekende Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus vzw, dit charter. Hij stelt: “Steeds meer steden denken na over het kunstpatrimonium in de stad en hoe deze te ontsluiten en te bewaren naar de toekomst. Stad Brugge wil hier het voortouw in nemen en samen met collega’s nadenken over de toekomst en het belang van kunst in de stad. Met dit charter wordt de daad bij het woord gevoegd. Samen staan we sterker.”

De ondertekening van het charter vond plaats tijdens het tweedaags symposium Collective Energy: Commissioned Art and Public Space in Duinkerke. Dit was het slotevent van de tweede editie van de Triennale Art & Industrie met als thema Chaleur humaine. Op het programma stonden onder meer bijdrages van Shendy Gardin en Sevie Tsampalla, curatoren van Triënnale Brugge en curator Els Wuyts van Triënnale Beaufort, maar ook van Ivan Morison, deelnemende kunstenaar van Triënnale Brugge, editie 2024.

Uitwisseling

Volgens Shendy Gardin zet Triënnale Brugge zo opnieuw een stap naar de verdere ontwikkeling en internationalisering van het kunst- en architectuurevenement: “Door onze knowhow te delen, willen we niet enkel bezoekers inspireren tijdens Triënnale Brugge, maar onderstrepen we ook het belang van een permanentere uitwisseling met de sector.”

Vanaf nu is het uitkijken naar de vierde editie van Triënnale Brugge die met haar internationaal programma opnieuw een schot in de roos belooft te worden. Afspraak van 13 april tot 1 september Brugge. Wie intussen de stad en haar permanente kunstcollectie wil verkennen, kan op stap met de gratis stadskaart 25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge.

The post Triënnales van Brugge, Kortrijk, Beaufort en Duinkerke ondertekenen samenwerkingscharter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

“Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine

SK Nieuwkerke kreeg in de nacht van woensdag op donderdag weer ongewenst bezoek. In de chalet, die dienst doet als tijdelijke kantine, werden chips, soep en sportdrank gestolen. Het was niet de eerste keer dat de club uit tweede provinciale slachtoffer werd van een inbraak. “De materiële schade is groot, met twee kapotte ruiten en een beschadigde deur”, zucht voorzitter

Lees meer »