Oververhitte kookplaat vat vuur in basisschool Het Noordveld in Brugge: drie personeelsleden preventief afgevoerd naar ziekenhuis

In basisschool Het Noordveld in Sint-Andries bij Brugge is dinsdagmiddag brand uitgebroken in de refter van een school. Drie personeelsleden werden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze licht bevangen raakten door de rook.

De hulpdiensten werden omstreeks 13 uur gealarmeerd nadat een elektrische kookplaat in de refter hevig begon te roken. Hoe dat kon gebeuren was niet meteen duidelijk. Wellicht bleef het vuur aanstaan of werd het per vergissing aangezet. Daardoor begon de kookplaat te roken. Door de grote rookontwikkeling werden drie personeelsleden licht bevangen. Ze werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis. De toegesnelde brandweer had de situatie snel onder controle en ventileerde het gebouw. De leerlingen ondervonden weinig hinder en bleven ongedeerd.

The post Oververhitte kookplaat vat vuur in basisschool Het Noordveld in Brugge: drie personeelsleden preventief afgevoerd naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »