“Mijn volgende straf is een levenslange”: twee jaar cel voor overvaller die directielid en cipier Brugse gevangenis met de dood bedreigde

Een 33-jarige Antwerpenaar, die 20 jaar uitzit voor een overval met fatale afloop, heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen omdat hij een directielid en cipier van de Brugse gevangenis met de dood bedreigde. “Mijn volgende straf is een levenslange, maar daar heb ik vrede mee”, schreef Roberto P.

Van oktober 2020 tot september 2021 verbleef P. op de afdeling voor langgestraften in de gevangenis van Brugge. Eind 2021 arriveerden daar een brief en twee kaartjes waarin P. de afdelingsdirecteur en een cipier in niet mis te verstane bewoordingen met de dood bedreigde. “Einde straf 2030 tic tac”, stond er te lezen.

Of: “Ik zal mijn straf helemaal uitzitten, maar daarna kunnen jullie niets meer doen. Ik denk aan niets anders en tel de dagen af. Mijn volgende straf is een levenslange voor wat ik met jullie ga doen. Ik heb daar vrede mee.”

Gijzeling

P. zit momenteel 20 jaar cel uit voor een brutale overval op een blinde zeventiger ruim 14 jaar geleden in Borgerhout. Het slachtoffer bezweek een maand na de feiten aan zijn verwondingen. De gerechtspsychiater omschreef P. als een narcist met psychopathische neigingen. Als minderjarige belandde P. ook al in een gesloten instelling voor een moordpoging op een Joodse jongen en de gijzeling van een vriend, die hij ook mishandelde.

Ook tijdens zijn opsluiting veroorzaakte P. al de nodige problemen, waaronder zelfs brandstichting. Hij verhuisde al een tiental keer van gevangenis en verblijft momenteel in Leuven Centraal. Voor de bedreigingen aan het adres van de twee personeelsleden van de Brugse gevangenis vroeg de procureur een jaar effectieve celstraf. Maar de rechtbank gaf hem dinsdag het dubbele. Aan de beide slachtoffers moet hij elk 1.000 euro morele schadevergoeding betalen.

Onderbroek

Naast de bedreigingen werd P. ook schuldig bevonden aan inbreuken op de wapenwet. Op 7 september 2021 trok hij naar een zitting van de tuchtcommissie met in zijn onderbroek een sok met daarin een glazen flesje deodorant. Hij gaf toen onomwonden toe dat dit een wapen betrof.

The post “Mijn volgende straf is een levenslange”: twee jaar cel voor overvaller die directielid en cipier Brugse gevangenis met de dood bedreigde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »