Matras vat vuur door sigaret: brandweer snelt ter plaatse, maar moet niet ingrijpen

De brandweer werd dinsdagochtend omstreeks 5.30 uur opgeroepen naar de Stationstraat in Moorslede. Daar stond even voordien in een woning een matras in brand.

Een van de bewoners van de woning was gaan slapen terwijl hij nog een brandende sigaret bij zich had. De man werd plots wakker en merkte dat zijn matras vuur had gevat. Hij startte zelf met blussen en kreeg het vuur onder controle. De bewoner was echter niet zeker van zijn stuk en verwittigde toch nog de brandweer. Die snelde ter plaatse, maar moest uiteindelijk niet ingrijpen. Nadat de brandweer de man had gerustgesteld, kon men terug naar de kazerne.

The post Matras vat vuur door sigaret: brandweer snelt ter plaatse, maar moet niet ingrijpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Door geweld kan ik mijn zwaar zieke moeder in Libanon niet bezoeken”: Imad (47) uit Brugge getuigt over moeilijke situatie in zijn moederland

Door de zware luchtaanvallen en nu ook het grondoffensief door Israël in Libanon, om er de Hezbollah-militie te bestijden, krijgen ook de gewone burgers in het land het zwaar te verduren. Dat weet Imad Maarouf (47), die in Brugge een Libanees restaurant runt, maar al te goed. “Ik zou mijn zwaar zieke moeder in het ziekenhuis daar willen bezoeken, maar

Lees meer »

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen tegen robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

41 ‘patserbakken’ van straat geplukt tijdens grootschalige controles op illegale tuning in Limburg

In 10 Limburgse politiezones zijn gisteren ‘patserbakken’ uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Voor die controles werden de auto’s naar de Limburgse keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken gebracht. Er werden 41 overtredingen op illegale tuning vastgesteld. Bij tuning wordt een auto aangepast om er een ‘patserbak’ van te maken. Het provinciebestuur coördineerde de actie.

Lees meer »

Gouden feest voor Robert en Francine

Robert Debruyne en Francine Carpentier vierden hun gouden jubileum. Francine zag in 1952 het levenslicht in Lo. Op haar veertiende verliet ze de schoolbanken en ging ze aan het werk als poetsvrouw. Later hield Francine een naaiwinkeltje open in hartje Diksmuide. In 1953 kwam Robert ter wereld in Veurne. Na zijn studies ging Robert aan
The post Gouden feest

Lees meer »

Waarom veroordelingen bij zelfmoord door pesterijen zo zeldzaam zijn

De zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende zet een pijnlijke kwestie op scherp: hoe groot is de kans dat haar pesters veroordeeld worden, ondanks harde bewijzen zoals een afscheidsvideo? Drie experten leggen uit. “Deze elementen maken het heel moeilijk om het rechtstreeks verband aan te tonen tussen de pesterijen en de zelfdoding.”

Lees meer »

Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun ouders echt willen”

Er komt een nieuw speelplein aan de Bamburgstraat, maar hoe moet dat eruitzien? Die vraag stond centraal tijdens een bijzonder participatiemoment. Onder leiding van de participatieambtenaar en de jeugddienst kregen buurtbewoners de kans om mee te denken over het ontwerp van het speelpleintje.
The post Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun

Lees meer »

Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont de Veurnse vrije basisscholen De Droomvlieger en Vliegerboom met een zilveren ‘Verkeer op School’-medaille om hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
The post Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Belgisch leger klaar om Belgen te evacueren uit Libanon” – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

EXCLUSIEF. De eerste grote confrontatie tussen Bart De Wever en Jos D’Haese: “U bent een mini-Trump.” “En u een communist. U moet mij geen lessen geven”

Over bijna niets zijn de Antwerpse lijsttrekkers Bart De Wever (N-VA) en Jos D’Haese (PVDA) het eens, behalve dat ze het grondig oneens zijn met elkaar. Of het nu gaat over wonen. “U bouwde bij, maar niemand kan het betalen!” Over mobiliteit: “Gratis tickets zijn het stomste dat je kan doen.” Over Gaza: “U wint zieltjes in de moskee. Net

Lees meer »